Olujno nevrijeme nanijelo štete u Puli

Pulska luka (Snimio čitatelj R. B.)
Pulska luka (Snimio čitatelj R. B.)

Sinoćnje olujno nevrijeme nanijelo je štete i na području Pule. More je dizalo velike valove koje je potopilo manje brodice. Na dijelu rive na kojem su u tijeku radovi na obalnom kolektoru kiša je do vrha napunila kanale.

Na Danteovom trgu u noći je snažno jugo odlomilo ogromnu granu sa stabla koja je pala na parkirani Renault i oštetila ga. Iz pulske Javne vatrogasne postrojbe doznajemo da su na Danteovom trgu intervenirali oko 3.45 sati.

Snažan vjetar i veliki valovi tijekom noći su na Verudeli, posebno kod havajske plaže napravili cijeli dar-mar.  Srušena stabla i granje do poslijepodneva bila su ispiljena i uredno poslagani, a sunčano vrijeme na Verudelu je izmamilo brojne šetače koji su se fotografirali duž obale, dok su im za idealnu pozadinu poslužili moćni valovi i zapjenjeno more.

Na Havajskoj plaži, također na Verudeli, valovi i vjetar tijekom noći su iščupali i razbacali dijelove ograde i konstrukcije svlačionice, ali i odnijeli dio zemlje i stijenja podno zida iznad same plaže. Nešto dalje, kod svjetionika, more je odnijelo dio zida i terase.

Inače, vatrogasci su već od 23 sata 31. listopada pa nadalje uklanjali polomljeno granje s cesta u Premanturi, Banjolama, naselju Volme, u Marini Veruda, na Stoji te Verudi. (M. Ko)


Podijeli: Facebook Twiter