Olujno nevrijeme i tuča u Istri

Šandor Slacki kao prijateljica noći (M. ANGELINI)
Šandor Slacki kao prijateljica noći (M. ANGELINI)

Istru je večeras sa zapada zahvatila nova jaka fronta. Pritom je lokalno bilo izraženijih pljuskova uz prolazno olujan vjetar, a zabilježena je i tuča. Naletu vjetra prethodio je ogroman shelf cloud.

U Poreču je vjetar ponovno iznenadio nautičare. Udari koji su dostizali 90 km/h koliko je izmjereno u Novigradu uzrokovali su brojne probleme. Osim u Novigradu, jak vjetar zabilježen je i na brojnim ostalim lokacijama. Izdvojimo Dajlu (65 km/h) i Umag (62 km/h).

Na krajnjem sjeverozapadu Istre gdje je došlo do razvoja najjačih olujnih ćelija bilo je tuče koja je lokalno zasigurno prouzrokovala štete. Najviše izvještaja o tuči bilo je iz Bašanije i Crvenog Vrha na Umaštini.

S frontom je stiglo i osjetno osvježenje! Temperature zraka tijekom poslijepodneva penjale su se do 29°C, dok u 20 sati mjerimo između 12°C na Žminjštini do 17°C na području grada Pule. Osjet svježine pojačava vjetar.

Sutra će prevladavati stabilnije i sunčanije vrijeme. S premještanjem ciklone južnije glavnina nestabilnosti seli se u Dalmaciju gdje fronta još nije ni pristigla. (P.R./IM).



Podijeli: Facebook Twiter