Olujno nevrijeme i tuča na karlovačkom području

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jak vjetar praćen jakom kišom i ponegdje tučom koji je jutros prije 7 sati zahvatio šire područje Karlovca i Duge Rese, najviše je štete prouzročio u Općini Lasinja, doznaje se u karlovačkom Županijskom centru 112.

U Općini Lasinja i dijelovima Grada Karlovca pijavica je nosila crijepove i krovove, te je oštetila oko pedeset kuća, doznaje se od pročelnika karlovačkog ŽC 112 Martina Barića. Na mnogim je prometnicama bilo granja i drugih predmeta koje su vatrogasci brzo očistili pa je oko podneva cestovni promet normaliziran, osim dijela državne ceste D1 na Ilovcu, gdje je ispod željezničkog nadvožnjaka veća količina vode.

Vatrogasci crpkama nastoje što prije ukloniti vodu i normalizirati promet. Zamjenik zapovjednika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Robert Hranilović izjavi je Hini da su vatrogasci i dalje na terenu, posebno u Banskom Kovačevcu, Lasinji i Šišljaviću, te u Donjem Mekušju i Husju. Hranilović kaže da se stanovnici sami pokušavaju organizirati u prekrivanju kuća najlonom i crijepovima, tražeći pomoć u mjesnim odborima te Gradu Karlovcu i Općini Lasinja, jer vatrogasci nemaju toliko cerade da bi svima pomogli prekriti oštećene krovove.

Zagreb: Vatrogasci intervenirali 40-ak puta

Zagrebački vatrogasci su zbog nevremena koje je jutros zahvatilo Zagreb, odradili više od 40 intervencija, uglavnom su ispumpavali vodu iz objekata ili s prometnica, uklanjali stabla ili pomagali kod prometnih nesreća.

Od 7 sati na terenu su pripadnici zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe i 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) s područja grada, koji ispumpavaju vodu u novozagrebačkom naselju Botinec, u naselju Trnje te na području Sesveta u Sesvetskom Kraljevcu. Intervencije su u tijeku, a na čekanju je više od 30 ispumpavanja, izvijestili su iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) su javili da je u tijeku normalizacija tramvajskog prometa prema Dupcu, i da tramvajske linije 4 i 11 koje su vozile skraćene do Dubrave, zbog oštećenja kontaktne mreže u Dupcu, od 9,47 sati prometuju redovito. Također oko 8,15 sati ponovno je uspostavljen redoviti promet na tramvajskim linijama 12, 13, 14 i 17, koje su prometovale preusmjereno zbog kvara tramvaja na raskrižju Savske ceste i Vodnikove. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter