Oluja zahvatila jug Francuske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažni vjetrovi i olujne kiše u srijedu su zahvatili jug Francuske zbog čega su otkazani letovi, a više desetaka tisuća domova ostalo bez struje. Oko 50.000 francuskih kućanstava nije do 17.30 sati na Božić imalo struje zbog prekinutih dalekovoda i velikih poplava u sjeverazapadnoj pokrajini Bretanji, priopćio je francuski distributer električne energije ERDF.

Zahvaljujući popravcima koje je je tijekom dana obavilo 2.000 tehničara opskrbe električnom energijom ponovno je uspostavljena za oko 70.000 domova.

Međunarodna zračna luka u Nici i dalje je zatvorena, a letovi su zbog slabe vidljivosti i uvjeta na uzletno-sletnim stazama otkazani do najmanje 22 sata, rekla je upraviteljica Valerie Wack. "Danas je uspjelo uzletjeti samo 16 zrakoplova. Zrakoplovne kompanije odlučuju od slučaja do slučaja je li moguće uzletjeti", rekla je Wack.

Vjetrovi uraganske snage ovoga su tjedna pogodili Francusku i Britaniju prouzročivši pogibiju pet osoba u Britaniji i jedne u Francuskoj. Obilne kiše prouzročile su prekid željezničkih, zrakoplovnih i trajektnih veza. (Hina/Reuters)

Podijeli: Facebook Twiter