Oluja na jugu Kalifornije ubila jednu osobu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna je osoba poginula u nedjelju u oluji na jugu Kalifornije, a tisuće su klizišta i poplave odsjekle od svijeta, objavile su vlasti. Vođa vatrogasaca u okrugu San Bernardino Kyle Hauducoeur rekao je da će radnici buldožerima i drugom teškom mehanizacijom tri dana čistiti ceste oko Forest Fallsa kako bi se omogućio nesmetan promet.

Po njegovim riječima, jedna je osoba pronađena mrtva u vozilu koje je voda odnijela s ceste na Mount Baldyju, što je oko 80 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa.

Tisuće drugih voda je odsjekla od svijeta u mjestima Oak Glenu i Forest Fallsu, ali do ponedjeljka nije bilo vijesti o ozlijeđenima.

Odsječeno je i petsto djece i njihova pratnja, koji su u nedjelju stigli u kamp u Forest Fallsu, ali nisu uspjeli otići jer je je na cestama bilo srušenih stabala, a voda je ceste prekrila i blatom i kamenjem. "Prioritet nam je teškim strojevima otvoriti prolaz prema tom kampu", rekao je Hauducoeur.

Hitne službe spasile su jednu ženu kojoj je klizište odnijelo kuću i oštetilo još četiri susjedne zgrade, dodao je. Nacionalna meteorološka služba objavila je da je na snazi upozorenje na opasnost od poplave u dijelovima okruga San Bernardina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter