Oliver: More i ljubav moja su inspiracija

Oliver Dragojević (D. ŠTIFANIĆ)
Oliver Dragojević (D. ŠTIFANIĆ)

"Tišina mora" naziv je novog albuma poznatog splitskog pjevača Olivera Dragojevića, koji sutra navečer nastupa u LightHouse Music Clubu. Sve ljubitelje dalmatinske pisme poziva na veliki koncert koji počinje u 23 sata, a na kojem će predstaviti svoj novi album te izvesti brojne hitove koji nemaju roka trajanja.

- Što ste pripremili za publiku?

- Ja nikad nemam pripreme, psihološke ni fizičke. Znam samo da, ako je lijep ambijent i dobra publika, budem još bolji. Ako sam ja zadovoljan, oni budu još zadovoljniji. Pjesme nikad ne izabirem po planu, pjevam ono što mi padne na pamet, a bend uvijek bude u čudu jer ne zna koja je pjesma sljedeća.

Dosta sam spontan. Bit će pjesama s novog albuma, starih i još starijih pjesama, a zatim i nekih trećih varijanti i kombinacija.

- Često navraćate u Istru. Što vas veže za nju?

- Znate što okružuje Istru - more! More je dovoljan razlog da volim Istru, a osim toga imam puno prijatelja ovdje i tu se jako dobro osjećam. Imao sam odličnih koncerata u Istri, posebno u Areni i Istarskom narodnom kazalištu. Zadnji put sam u kazalištu nastupio sa Stjepanom Hauserom, za što me vežu jako lijepe uspomene.

- Planirate li radno ljeto ili odmaranje uz more?

- Imam veliku obitelj. Tri sina, dvije nevjeste, jednu potencijalnu nevjestu, tri unuka i milijardu prijatelja, tako da svaki dan očekujem invaziju u kući na otoku Korčuli, u Veloj Luci, gdje nas bude jako puno. Taj trenutak željno iščekujem. Idem na odmor početkom srpnja i trajat će dugo, dva ili tri mjeseca. Veseli me što sam ove zime dosta radio pa mi treba osame i odmora. No, osame očito neće biti radi mojih unučića, sinova i nevjesta. Uvijek provodim aktivni odmor, a sve je vezano uz more, obitelj i ribolov. (Ana ŠIMIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter