Oliver, Krajcar, Spalato i kiša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Idilican prostor kod Svete Agnije u Raklju bio je prekrasna prirodna pozornica za otvorenje festivala "Na dragom kamenu" u ponedjeljak navecer tradicionalnim koncertom "Dva klavira".

Medutim, (ne)vrijeme je uplelo svoje prste, pa su munje, kiša i vjetar bili dodatna "kulisa" cjelokupnom dogadanju, no ipak nisu potjerali najhrabrije koji su do kraja uživali u glazbenom umijecu Bruna Krajcara, Olivera Dragojevica i Tedija Spalata.

Koncertu kod Sv. Agnije prethodila je sveta misa, a nakon mise, na akusticnim gitarama nastupili su Tin i Miran Ribaric iz pulske grupe Fault. Vrhunac veceri bio je upravo koncert "Dva klavira", odnosno Bruna Krajcara i Olivera Dragojevica te gosta Tedija Spalata.

Repertoar je bio šarolik - od djela vezanih za stvaralaštvo Mate Balote, pisma dalmatinskih klapa do uvijek rado slušane "Cesarice" i drugih. Publika je pažljivo pratila sve interpretacije i pjevala, posebice nakon što ju je Oliver špotao da mora biti malo življa.

Atmosfera je bila i više nego dobra, a publika svih generacija uživala je u bezvremenskim pjesmama i dobroj atmosferi za koju su zaslužni vrlo opušteni i duhoviti izvodaci.

Šteta što vrijeme nije bilo ljepše, no kako nije svako zlo za zlo, tako je bilo i ovoga puta, jer su izvodaci pokazali zavidno umijece improviziranja te interakcije s publikom i (ne)vremenom, za što su nagradeni ovacijama. (V. BEGIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter