Oliver Kovach nastupili u Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazbeni susreti srijedom nastavili su se u MMC-u Luka u organizaciji Hrvatske glazbene unije, a za svoje prve ovogodišnje goste Tasha je odabrala mladi istarski bend Oliver Kovach koji je nekoliko dana prije kraja prošle godine pobijedio na Rovinj Music Festivalu.

Zato je ugostila i Zorana Milijaševica, jednog od organizatora festivala koji je ispricao da su najave za iduci, treci RMF vec pocele. Podsjetio je da su na drugom RMF-u ugostili cak 74 benda na 30-ak lokacija u gradu, a cilj je da RMF zaživi kao ozbiljan demo festival.

U ime grupe Oliver Kovach pricao je Hrvoje Nenadic Hrki koji je rekao da su presretni što su pobijedili. Hrkiju nije bio problem podici atmosferu jer, kao što se pokazalo na koncertu u Uljaniku kada su za Badnjak bili predgrupa Idijotima, imaju svoju malu, ali vjernu publiku.

"Kada kažem Oliver, vi kažete…, a kada kažem Kovach, vi kažete…", viknuo je Hrki publici, a ona mu je uzvratila. Dok je pricao o bendu, prekidan je pljeskom.

Osnovani su prošlog ljeta kada su nastupili na Istrijanskom demo festu u Krnici, a prije Uljanika i Rovinja nastupili su u Banjoj Luci. Kao pobjednici drugog RMF-a osvojili su besplatno snimanje albuma, a Hrki je otkrio da je radni naslov "Putovima istarskih dinosaura" te bi trebao izaci na ljeto ili jesen. Za sada nemaju puno planova, nego žive od inspiracije.

Uz njega, koji svira gitaru i pjeva, bend cine pjevacica Larra Stanissa, basist Ivan Donada, bubnjar Branko Šcekic te gitarist Itamar Harabalja. U nastavku su održali koncert na kojem su predstavili svoje adute, poput "Julije" ili "Ribice". Njihovi otkaceni, iako na trenutke ozbiljni i krajnji tekstovi i glazba, sigurno ce s vremenom doprijeti do šire publike.


Podijeli: Facebook Twiter