Oliver Kovach feat. Foškera u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski rock’n'roll bend Oliver Kovach u petak je na terasi kluba Uljanik održao promociju svog prvog albuma "Dok slušaš, ližeš". Njihov prvijenac realiziran je pobjedom na Rovinj Music Festivalu, a snimljen je, miksan i masteriziran lani u studiju LA. Sadrži 11 glazbenih numera koje je zainteresirana pulska publika spremno prihvatila te svaku nagradila velikim pljeskom.

Večer u režiji benda započela je oko 21 sat kada je malobrojnu publiku starim rock hitovima zabavljao DJ Sosa. Oliver Kovach na pozornicu je stupio tek nešto prije ponoći, a program su otvorili pjesmom "Alkohol donosi djecu" i nastavili s "Johnny Joint". Tada je na pozornicu stupila posebna gošća, Vesna Petrović Foškera.

- Ku ste pensali da ću vam dovesti svoje penzionate, ste se prevarili, aš tu se ne svira ni valcer ni tango, simpatično je dobacila Foškera, a publici je ispričala i vic. Naposljetku je s grupom ipak otpjevala pjesmu Nina, u kojoj se osjetio istarski štih.

Na ulazu se pri kupljenoj karti po simboličnoj cijeni od deset kuna dijelila medenica Oliver Kovach, no to nije pomoglo da se publika od početka približi bini. Odmak se polako smanjivao zahvaljujući spontanosti benda i frontmena Hrvoja Nenadića, ali i zbog pjevne i privlačne melodije, ritma i teksta. Tada je koncert dobio pravi rock ugođaj koji je trajao do kraja večeri. Publika je uživala i u pjesmama Julija, 8. mart, Pedro i U beskrajnoj noći, a za one koji su i nakon koncerta nastavili uživati u glazbi, pobrinuo se DJ Mauro sa svojim DJ setom.

Oliver Kovach djeluje od 2010. godine, a danas je u sastavu Hrvoje Nenadić (gitara i vokal), Mia Vareško (vokal), Larra Stanissa (vokal), Sandro Godina (solo gitara), Sandro Višković (bas) i Ivan Šola (bubnjevi). Nakon nekoliko godina predanog rada, ova je grupa i na ovom koncertu pokazala da se isprofilirala te da postaje poznata po svojemu originalnom, poletnom, zabavnom i prepoznatljivom stilu. (Napisala i snimila A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter