Oliver i tisucu fanova u Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjesmom je doslovice "razoružao" Istrane, Rijecane, ali i slovenske susjede. Oko tisucu posjetitelja ispunilo je šator površine 700 cetvornih metara kako bi na popularnoj Mašimovoj škuji u samome centru Buzeta, poslušalo svog glazbenog idola Olivera Dragojevica.

Bard hrvatske estrade u pratnji orkestra Dupini, predstavio je presjek bogatog opusa, buduci da je u pet desetljeca dugoj glazbenoj karijeri, izdao 40-ak albuma, što live što studijskih, što kompilacija te kao ponosni vlasnik brojnih hitova, priznanja i nagrada sudjelovao na više od sedamdeset festivala.

Nastupom u pogranicnom Buzetu, uz samu granicu sa Slovenijom, ponovo je potvrdio da je miljenik svih generacija, pravi Kekec, kako nam je duhovito komentirao po uzoru na djecji list Kekec, svojedobno namijenjen upravo takvoj publici od 7 do 77 godina starosti. Na pitanje kojim ce repertoarom "zavesti" publiku, uoci nastupa rekao nam je - "Ukoliko vidim oci koje su željne lipe pisme onda cu ja to njim dat. Htio bi guštat". Upravo je tako i bilo. Dragojevic, koji je zadnji puta pjevao u Buzetu prije ravnih 25 godina, rekao nam je da voli nastupati u Istri.



- Istra mi je vrlo slicna Dalmaciji - more, krajolik s vinovom lozom, maslinovim uljem, dobrim ljudima i dobrom pismom. Nisam doma u Istri, a izgleda mi ka da sam doma, rekao je Oliver. Na pitanje što misli o brendiranju Istre i Dalmacije kroz autohtone proizvode, rekao nam je da misli da je to savršeno. - Doduše nemamo tradiciju kao zemlje koje su poznate po tome, ali smo na dobrom putu. Imamo autohtone proizvode koji su najprirodniji na svitu, izjavio je.

Novim studijskim albumom "Samo da je tu", kao i dosadašnjim singlovima s tog albuma "Jubavi mala" i "Dao bi se kladit", Oliver je ponovo osvojio publiku i vrhove radijskih top lista, pa ga je nedavno u dosegnutoj platinastoj nakladi" stiglo novo priznanje za dugogodišnji predan i uspješan rad.

- Platinasta ploca veliko je priznanje i dokaz da ima još ljudi koji, ne samo što slušaju glazbu, vec i cijene original. Dokaz je to da postoji petnaest tisuca fanova koji stvarno kupe originalni CD kao što i ja uvijek kupujem original drugih pjevaca. Cini mi se da kultura slušanja glazbe nije u nas na nivou. Vrlo je lako doci do snimaka, pjesme se presnimavaju i "prže", kazao je Oliver kojemu je ova godina ispunjena brojnim znacajnim uspjesima.



Prvi put pojavljuje se i kao autor glazbe za dvije pjesme, "Za onu viru" i "Moja ljubav i moj križ". Album "Samo da je tu" objavljen je i u kolekcionarskom vinil izdanju, a prije nepunih mjesec dana Oliver je pjesme s novog albuma predstavio i publici u punoj Areni Zagreb i splitskoj Spaladium Areni.

- Pjevanje za mene nije zadatak vec genetsko nasljede jer svi su mi u obitelji pjevali, i pokojni i živuci. Bogom mi je dano da znam pivat i osjecam glazbu, rekao nam je. Olivera smo pitali i kakvi su mu daljnji planovi. - Meni samo unutarnji senzori pokazuju kada je vrijeme za nove planove. Ako se ne naježim i ako mi koža ne reagira na neki zvuk onda nisam svoj. U tijeku su dogovori za nastup u jednoj svjetskoj metropoli. Ostao mi je još samo Sidney, to mi fali, a onda cu otvoriti novi ciklus nastupima u Tokiju, Moskvi, zakljucio je Oliver.


Podijeli: Facebook Twiter