Oliver i Gibonni s nestrpljenjem iščekuju nastup u Areni

Bit će to pravi zajednički koncert u svakom smislu, nadopunjavat ćemo se i odlično zabavljati, kazao je Gibo (D. ŠTIFANIĆ)
Bit će to pravi zajednički koncert u svakom smislu, nadopunjavat ćemo se i odlično zabavljati, kazao je Gibo (D. ŠTIFANIĆ)

Zajednički koncert kojim će Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni promovirati svoj zajednički album "Familija" održat će 27. kolovoza u pulskoj Areni. Što sve očekuje publiku na koncertu novinarima su u subotu u Gradskoj palači govorili Oliver i Gibonni, pulski gradonačelnik Boris Miletić, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo te moderatorica predstavljanja Jadranka Nišević.

Izvrsno raspoloženi Oliver i Gibo kazali su da s nestrpljenjem iščekuju koncert u Areni, te da im je to treći zajednički cjelovečernji koncert, nakon što su nastupili 1994. godine na Maksimiru i 2007. upravo u pulskoj Areni. Nagrada za dijamantnu nakladu "Familije" - Često smo nastupali zajedno, bili smo si gosti na koncertima, no ovo je treći pravi koncert gdje neće svatko od nas imati svoj blok nastupa, svoj dio, već će to biti pravi zajednički koncert u svakom smislu, nadopunjavat ćemo se i odlično zabavljati, kazao je Gibo, a Oliver je dodao da je posebna čast nastupati u Areni te da neće ništa odati o gostima koncerata. Album "Familija" je objavljen u travnju, a u nešto više od mjesec dana prodajni rezultat je izniman pa je direktor izdavačke kuće Aquarius records, Boris Horvat čestitao Oliveru i Gibonniju, te im uručio nagradu Hrvatske glazbene unije za dijamantnu nakladu albuma Familija, odnosno za deset tisuća prodanih CD-a. Kako je kazala Nišević, posebnost koncerta 27. kolovoza jest što će taj zajednički koncert biti prilika za prvu koncertnu promociju njihova jedinog zajedničkog albuma "Familija".

- Sve pjesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, kroz dvije godine druženja, dugih razgovora i puno glazbe, kazao je Oliver Dragojević te dodao da je album i dobio ime "Familija" jer ga doživljavaju kao svojevrsnu obiteljsku suradnju, a posvećen je njihovim očevima. Karte su u prodaji online putem www.eventim.hr te na svim prodajnim mjestima Eventima i u ovih desetak dana koliko su dostupne publici već je rasprodana gotovo polovina Arene, odnosno više od 40 posto ulaznica, a rečeno je da veliki interes vlada u Sloveniji, kao i u Srbiji, tako da je cijela regija zainteresirana za ovaj koncert. Ne samo skladbe s albuma "Familija" Gibonni i Oliver vidno su zadovoljni tim podacima i poručuju svima koji će na koncert doći da ih čekaju ne samo skladbe s albuma "Familija", već i one kojima su obilježili živote svoje brojne publike.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić podsjetio je na činjenicu da je koncert koji su Gibonni i Oliver održali u pulskoj Areni 2007. godine privukao publiku ne samo iz Hrvatske nego i iz čitave regije. - Za Pulu je iznimno važno da se istakne i kao koncertna destinacija, da privučemo nove goste i kroz koncerte koji se organiziraju u našem gradu. Koncert koji nas očekuje u kolovozu zasigurno će biti veliki spektakl, a moramo napomenuti i da se u Puli kroz čitavu godinu održava oko tisuću manifestacija, rekao je Miletić. O jednoj od najljepših pozornica na svijetu, pulskoj Areni, govorio je Darko Komšo ističući da je koncertna sezona tu svake godine sve bolja i bogatija. Gibonni je rekao da je njima u biti dovoljan samo klavir i pepeljara, no onda svatko ima svoje želje što se tiče pratećih sastava i ostalog, tako da će, dodala su obojica uz smijeh, "put Arene doći čitavi autobusi glazbenika". (Vanesa BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter