Oliver Grbic tužio Slavka Linica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinskom sudu u Rijeci je podnesena privatna tužba ravnatelja policije Olivera Grbica koji za klevetu tuži SDP-ova zastupnika Slavka Linica. Rijecki odvjetnik Ljubo Kostic koji zastupa Grbica, inace bivšeg šefa rijecke policijske uprave, potvrdio je da je u ponedjeljak poslijepodne predao tužbu sudu. Sada su na potezu sudski organi koji trebaju provesti postupak.

Takvi postupci inace pocinju pokušajima mirenja i isprike, no kako doznajemo iz izvora bliskih Grbicu, on iskljucivo traži sudsku zadovoljštinu, smatrajuci da su Linicevi istupi prešli svaku mjeru tolerancije. Odvjetnici kažu da ce od Linica za klevetu tražiti sto tisuca kuna, no Grbic taj novac ne želi za sebe, vec je odlucio darovati ga udruzi koja skrbi o djeci poginulih policajaca.

Tužba se odnosi na grube izjave koje je na racun policije i osobno Olivera Grbica izrekao Linic u nizu javnih istupa nakon izbijanja afere «Tržnice Rijeka».

Optuženi Slavko Linic nije želio više komentirati Grbicevu tužbu. «Toliko cijenim Olivera Grbica, da necu ovo ni komentirati», kratko je za naš list komentirao Linic.


Podijeli: Facebook Twiter