Oliver Dragojević za samo 20 kuna u Areni

Oliver Dragojević
Oliver Dragojević

Uz simboličnu cijenu ulaznica od svega 20 kuna, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za stipendiranje siromašnih studenata, preksutra će se, u petak, na blagdan Svetog Tome zaštitnika grada Pule, u pulskoj Areni održati veliki humanitarni koncert "Sveti Toma - Zajedno za znanje". Koncert počinje u 20 sati, a nastupit će legendarni Oliver Dragojević, Ante Gelo, Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Bruno Krajcar i sestre Palić. Organizatori koncerta su Grad Pula, Porečko-pulska biskupija i Hrvatski katolički zbor "MI".

Hvalevrijedna inicijativa

- Pravo na školovanje ne bi smjelo biti privilegija temeljena na financijskoj snazi obitelji. Mnoga iznimno nadarena djeca koja dolaze iz siromašnih i neobrazovanih obitelji, ne nastavljaju školovanje i nemaju priliku znanjem i obrazovanjem boriti se protiv svojega siromaštva. Teške socijalne prilike u mnogočemu su prepreka uspjehu i školovanju brojne djece slabijeg imovinskog stanja. Njihove startne pozicije za život daleko su drugačije. Želimo skrenuti pozornost javnosti na potrebu za stipendijama studentima slabijeg imovinskog stanja. Želimo olakšati njihovo studiranje i život, poručuju organizatori.

- Želimo pomoći i reći im da njihova želja za znanjem i studiranjem nije ništa lošija od iste želje koju imaju djeca boljega imovinskog stanja. Ne želimo da novac bude prepreka znanju. Humanitarnom akcijom želimo konkretno pomoći neke studente, ali i potaknuti javnost da razmišlja o tom problemu i uključi se i pomogne, istaknuo je vlč. Željko Zec iz Porečko-pulske biskupije.

Izvrsna prilika

Gradonačelnik Boris Miletić podsjetio je da Porečko-pulska biskupija već dugi niz godina provodi program stipendiranja siromašnijih studenata, na čemu im se srdačno i zahvalio. Anton Kliman zahvalio se u ime Hrvatskog katoličkog zbora "Mi" gradonačelniku Pule i Gradu Puli na potpori i otvorenim vratima koja su uistinu olakšala organizaciju i popularizaciju ovakvih događaja. Istaknuo je i kako je cijena od samo 20 kuna izvrsna prilika za sve obitelji da se provedu u ugodnoj atmosferi velikog amfiteatra, a pritom i značajno pomognu našim mladim sugrađanima, pružajući im potporu da svoje obrazovanje i svoj život nastave u svome kraju.

Svi oni koji studentima žele pomoći, osim kupnjom karte, svoju donaciju mogu uplatiti na posebno otvoren žiro-račun IBAN: HR5723600001501651203. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Tisak Medije. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter