Oliver Dragojevic i Stjepan Hauser u punom pulskom kazalištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Publika rasprodanog pulskog kazališta docekala je u ponedjeljak dvojicu vrsnih glazbenika, jednog koji je vec dugo na vrhu i drugog koji se na glazbeni Olimp tek popeo. Rijec je o Oliveru Dragojevicu i Puljaninu Stjepanu Hauseru koji su u Istarskom narodnom kazalištu predstavili zajednicki album "Noc nek' tiho svira" na kojem se nalazi devet pjesama.

Nakon Oliverovog govora u kojem je, uz ostalo, pozdravio Stjepanove roditelje, koncert je poceo pjesmom "Brod u boci".
Osim toga, Dragojevic uz klavir i svojim prepoznatljivim glasom te Hauser s violoncelom izveli su još pjesama iz prebogate Dragojeviceve kolekcije, od hitova do nekih njegovih manje poznatih skladbi.

Osim stvari s albuma, poput "Brod u boci" ili "Nocturno", na repertoaru su se našle i "Kljuc života", koja nije završila na CD-u, zatim "Što to bješe ljubav" ili ne toliko poznata "Vrime božje", pa cak i "Za onu viru" koju Dragojevic nikad nije svirao uživo.



Mogle su se u intimnoj i romanticnoj verziji samo uz glas, klavir i violoncelo cuti i Gibonnijeva "Lipa moja" te nezaobilazna "Yesterday" Beatlesa. Buduci da je Božic blizu, dvojica glazbenika priuštila su publici i jednu "Tihu noc".

Hauser i Dragojevic vec su dosta puta nastupali zajedno te je pulski glazbenik, koji se ove godine proslavio s Lukom Šulicem u duetu 2Cellos, svirao na Dragojevicevom albumu "Samo da je tu" te je s njim nastupio i u londonskom Royal Albert Hallu, a nekoliko puta su svirali i u Istri.

- Još od malih nogu bio mi je san svirati s njim, stalno sam ga slušao, rekao nam je u ponedjeljak Hauser i dodao da mu je zbog toga baš ovaj CD najdraži.

Rekao nam je i kako se osjeca prije koncerta: "Ovaj koncert veceras bit ce nešto drukcije, nešto što ni Oliver ni ja nismo iskusili prije, tako da je to izazov sam po sebi. Presretan sam što je to u mom gradu u kojem se ne sjecam kada sam zadnji put svirao. Super je osjecaj svirati za svoje ljude".


Podijeli: Facebook Twiter