Olimpijski bazen, stadioni i wellness u Pošesima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportski centar s razlicitim sadržajima planira se graditi na istocnoj strani Medulina, u podrucju Pošesa gdje su trenutno sportska igrališta.

Idejni projekt centra prezentirao je na sjednici medulinskog vijeca Igor Lorencin, voditelj projekta, a vijecnici su usvojili odluku o izradi urbanistickog plana uredenja (UPU) Zona sporta Medulin istok.

UPU obuhvaca 18 hektara površine. Rijec je o gradevinskom podrucju gospodarsko-ugostiteljsko-turisticke namjene na kojem je moguca gradnja sportsko-rekreacijskih objekata s pratecim sadržajima.

Idejni projekt predvida gradnju kompleksa s natkrivenim olimpijskim bazenom s deset staza velicine 25 s 50 metara i tribinama za 450 gledatelja. Osim bazena i nogometnih terena predviden je i niz otvorenih i zatvorenih terena za tenis i mali nogomet, košarku, odbojku, vježbalište za golf, staze za trcanje i biciklizam, vježbalište, teretanu na otvorenom, wellness centar, kafice, restoran, parkinge.

Glavni ulaz u kompleks sportskog centra bit ce iz smjera kampa Kažela. Poseban pristup planiran je za nogometne terene, dva glavna i dva pomocna, te centralni dio s bazenom. Na tom podrucju, koje je definirano kao R1 i nalazi se unutar turistickih T1,T2 i T3 zona, nije moguca gradnja smještajnih kapaciteta.

Zona se nalazi na državnom zemljištu te se nakon javne rasprave UPU-a ocekuje raspisivanje natjecaja nadležnog ministarstva za koncesiju. Zainteresirani investitori, kaže Lorencin, koji je i kontakt osoba Opcine i ulagaca, dolaze iz Njemacke i Rusije, a slicne investicije, tvrdi, ostvarili su u Egiptu i Španjolskoj.

- Za projekt u Medulinu zadužena je tvrtka Navicula iz Pule. Izradu plana s oko 200 tisuca kuna financirat ce investitor. Sama investicija teška je oko pet milijuna eura.

Iako se radi o komercijalnom projektu, tražit cemo od koncesionara da sportske udruge i mještani imaju puno povoljniju cijenu pri korištenju sportskih sadržaja. Opcina ce biti nositelj lokacijske dozvole i UPU-a. Radit ce se u dvije faze, odnosno u prvoj ce se graditi sve osim bazena koji je zahtjevniji, zakljucio je Lorencin.


Podijeli: Facebook Twiter