Olimpijske igre 2020. u Veneciji?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venecijanci ozbiljno razmišljaju o kandidaturi svoga grada i regije Veneto za organizaciju Olimpijskih igara 2020. Na tom projektu vec je uposlen posebni odbor, koji lobira na sve strane ne bi li za to pridobio cijelu Italiju.

Posao je izuzetno težak jer je istovremeno kandidaturu istaknuo i Rim, koji vec sada može racunati na potporu mocnih poslovnih grupacija i medijskih kuca.

Nedavno je venecijanski odbor organizirao sastanak na koji su pozvani i predstavnici regija Friuli-Venezia Giulia i Trentino-Alto Adige jer je u planu proširenje olimpijskih terena i sportskih objekata i na te regije.

Na taj bi nacin Trst mogao dobiti organizaciju veceg dijela jedrilicarskih manifestacija, s obzirom na to da je tamošnji zaljev pogodan za to, a grad ima i provjereno iskustvo steceno višegodišnjim održavanjem najmasovnije regate u Europi - Barcolane.

Uz Trst, olimpijski bi predznak dobile i Udine, ciji je stadion jedan od ljepših u tom dijelu Italije. To bi bilo izuzetno zanimljivo i za nas u Istri jer bi Olimpijada u Veneciji privukla poprilican broj posjetitelja na Poluotok.

No, teško je ocekivati da ce Venecija dobiti dvoboj s Rimom koji vec uživa potporu celništva državne televizije RAI te Berlusconijevog medijskog carstva Mediaset.


Podijeli: Facebook Twiter