Olimpijska pobjednica prijeti bojkotom Igara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruka olimpijska prvakinja u streljaštvu Bugarka Marija Grozdeva zaprietila je bojkotom Olimpijskih igara u Londonu ako predsjednik Bugarskog streljackog saveza ne podnese ostavku.

Olimpijska pobjednica 2000. i 2004. u disciplini sportski pištolj reagirala je ovako jer je njen klub Levski Sofarma izbacen iz Saveza zbog nesudjelovanja na bugarskom prvenstvu. Grozdeva je izjavila da nije mogla sudjelovati na prvenstvu Bugarske jer je u isto vrijeme imala natjecanje u inozemstvu.

"Ako predsjednik Streljackog saveza Kamen Šišmanov ne podnese ostavku, necu sudjelovati na olimpijskim igrama", rekla je Grozdeva. "To je ultimatum. Da vidimo tko je važniji u ovom sportu", rekla je 39-godišnja Grozdeva koja je 2004. bila izabrana za najbolju sportašicu Bugarske.

Šišmanov je svoju odluku odluku o izbacivanju Levskog pojasnio pravilnikom koji odreduje da svaki klub mora sudjelovati na najmanje dva domaca natjecanja godišnje, "što Levski nije ucinio".

Bugarski strijelci su od 1960. godine do sada osvojili cetiri zlatne, šest srebrnih i šest broncanih olimpijskih medalja.


Podijeli: Facebook Twiter