Oleg Šuran izlaže u P14

Oleg Šuran ispred svog rada (M. RADIĆ)
Oleg Šuran ispred svog rada (M. RADIĆ)

U caffe baru P14 ovog mjeseca moći će se razgledati zanimljiva izložba pulskog umjetnika Olega Šurana. On pak ne želi otkriti što njegovi radovi predstavljaju, što nas je, dakako, dodatno zaintrigiralo te privuklo da još jednom promotrimo njegove izloške.

- Fora je da ima taj neki komad papira, neki cvijetak, nešto je napisano na njemu, što se ispralo, nešto otprije, objašnjava nam Šuran kojem je ovo druga samostalna izložba.

Ono što je izloženo završni je rezultat performansa koji je sam izveo, a koji je, prema njegovim riječima, dio većeg procesa tako da izlaže "očuvanje tog rezultata". Pčelinji vosak, koji je dio izloženih radova, dobio je od obitelji Štoković, a u umjetničkoj kreaciji pomiješan je s pepelom te čini slikarski rad. Izložene su i fotografije, na kojima se vidi Šuran koji sjedi na podu omotan u bijelu halju te uzima komadić papira, pali ga, pomiče se naprijed-nazad…

- Ovo je cijela hrpa znakova, dokumentirana je, neka iščita tko što hoće, kaže nam na kraju Šuran, nagrađivani dizajner. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter