Oleg Kireyev i Sharon Clark veceras u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvrsna americka pjevacica Sharon Clark te najbolji ruski saksofonist Oleg Kireyev nastupit ce veceras na koncertu u Domu hrvatskih branitelja u 20 sati. Bit ce to vecer jazz i blues standarda koje ce izvesti ovo dvoje vrsnih glazbenika.

Clark i Kireyeva pratit ce bend Time Machine koji cine poznatih pulski glazbenici: kontrabasist Nenad Mirt, bubnjar Dušan Kranjc, gitarist Saša Zorkic i klavirist Leon Brenko. Koncert organizira Lighthouse Music Club iz Vodnjana, a voditeljica programa bit ce Nikolina Pišek.

Glas Sharon Clark oduševit ce one koji veceras dodu u Dom hrvatskih branitelja i to predvidamo bez imalo dvojbi jer se radi o upecatljivom i snažnom glasu zbog kojeg jazz standardi dobivaju novu dimenziju. Iako, što zvuci pomalo nevjerojatno, Clark kaže da u pocetku nije željela postati jazz pjevacica, nego pjevati pop, upravo se u jazzu pronašla i to na nagovor svog ucitelja pjevanja.

Talent koji su drugi prepoznali ona je razvila, a rasprodan nastup u Metropolitan Roomu u New Yorku koji Clark uzima kao najznacajniji trenutak karijere pokazao joj je da se trud isplatio. Prvi album objavila je 1997. i nazvala ga "Finally", drugi je izašao 2008. i zove se "Do it again - My tribute to Shirley Horn", a u Puli ce se moci nabaviti i njen treci album "Live at EverJazz".

Oleg Kireyev došao je u Pulu krenuvši s druge, istocne strane nultog meridijana, i to iz velike Rusije. Vecerašnji koncert bit ce susret predstavnika dviju bivših supersila, ali na svu srecu neki zidovi su odavno pali pa je i ovakva suradnja moguca.

Put do Pule bio je za Kireyeva vrlo uspješan, njegov rad prepoznat je u Europi kao i u SAD-u, a Kireyev je i savjetnik predsjednika Baškirije za kulturu. Dok i dalje aktivno svira i snima albume, njegova obitelj živi u Puli, a Kireyev se zadnjih mjeseci predstavio pulskoj publici svirkama po klubovima i kaficima.

Njegovi novi albumi i dalje redom dobivaju pohvale poput zadnjeg "Rhyme and Reason", a prije cetiri godine bio je nominiran i za Grammy, i to za etno-jazz projekt Feng Shui kazališta. To je tek mali dio njegove biografije buduci da se glazbom bavi više od 20 godina. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter