Oldtimeri vratili grad u prošlost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzetski Stari grad u subotu je odisao prošlošcu - ondje je u organizaciji mjesnog odbora održan prvi susret oldtimera ugostivši na svoja cetiri trga cak 120 starodobnih vozila.

Veliku pažnju brojnih posjetitelja privukli su Fiati Balilla i Topolino, raritetni Triumphi, skupocjeni modeli Rolls Roycea, brojni roadsteri, Vespe, Porschei, vojni Jeepovi i mnogi drugi.

Medu njima se posebno isticao najstariji oldtimer u Hrvatskoj, raritetni Willys Overland model 75 iz 1916. godine kojeg je u Australiji temeljito restaurirao, a potom dopremio u Hrvatsku njegov vlasnik Ivan Štefanac, clan Mrežnica Classic Cluba.

Izloženi automobili bili su pretežno posloženi prema godištu proizvodnje, a pratila ih je zvucna kulisa pjesama nastalih tih godina.



Sudionici manifestacije nakon izložbe napravili su dir do Roca i natrag, a za njih 35 organiziran je ispit tocnosti od podnožja starog grada do Lopara. Najuspješniji natjecatelj bio je Marijan Malogorski s "fiatom 124 sport coupe".

Prvi susret oldtimera posjetio je glasoviti talijanski slikar Enrico Ghinato, jedan od najvecih živucih slikara hiperrealizma koji se specijalizirao u slikanju automobila onako kako oni izgledaju i uživo. Slavnog umjetnika oduševio je ambijent i manifestacija te je najavio svoj povratak i dogodine.

Oduševljen manifestacijom bio je i Tršcanin Luciano Viaro, trostruki pobjednik poznate utrke Mille Miglia, koji je medu raritetne oldtimere parkirao novu Alfu 8C Competizione proizvedenu u svega 500 primjeraka.


Podijeli: Facebook Twiter