Oldtimeri u drevnom Pinguentumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oktanska manifestacija Buzet Classic Car ove ce subote, drugu godinu zaredom, okupiti više od stotinu starodobnih vozila iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

- Oldtimeri dolaze u pohod pravom oldtimeru - drevnom Pinguentumu, rekao je na konferenciji za novinare u srijedu predsjednik Mjesnog odbora Stari grad Goran Jambrošic.

Buzet je po koncepciji medunarodnog susreta vlasnika i ljubitelja starodobnih vozila jedinstven u Europi, ocijenio je Dubravko Zeljko iz Hrvatskog oldtimer saveza, jer nigdje nema takvih primjera da su oldtimeri na trgovima jedne povijesne jezgre rasporedeni po godištima i klasama te popraceni glazbenom kulisom iz razdoblja iz kojih potjecu.

- U vremenu kada svako selo i zaseok ima svoju manifestaciju, uspjeli smo biti originalni i minimalnim sredstvima postici maksimalni efekt, rekao je gradonacelnik Valter Flego.

Trodnevni Buzet Classic Car pocinje u cetvrtak. U 21 sat u palaci Bigatto otvara se izložba fotografija oldtimera, autora Enrica Ghinata iz Italije, te prezentira registar, knjiga vozaca i vozila. U petak u 21 sat starta nocni oldtimer rally komercijalnog karaktera, na dionici Buzet - Sovinjak - Sovinjsko Polje - Vrh - Livade.

Središnji dogadaj, oktansko druženje vlasnika i ljubitelja oldtimera, pocinje u subotu u 11 sati dolaskom vozila u stari grad. U 12 sati oldtimeri ce se rasporediti po starogradskim trgovima, u 13.30 sati pocinje okrugli stol predstavnika oldtimer klubova, a citavo subotnje poslijepodne ispunjeno je brojnim sadržajima.

U 18 sati starta rally Buzet - Hum - Roc - Buzet, u 19 sati je start brdske utrke Buzet - Trg Fontana - Vela vrata, a u 20 sati proglašenje pobjednika i podjela priznanja.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i koordinator manifestacije Robert Marušic, predstavnica Auto-moto kluba Buzet Ida Bašic te Giancarlo Zigante, zadužen za gastronomsku podršku manifestaciji.


Starodobni automobili produžuju sezonu

Prošlogodišnja, a i ovogodišnja tema okruglog stola je "Oldtimeri kao produžetak sezone". Najvece manifestacije takve vrste održavaju se naime u pred i posezoni.

- Borimo se za to da oldtimeri dobiju svoje mjesto u turistickoj ponudi Istre jer zasad ga nemaju, što je zacudujuce buduci da su njihovi vlasnici izuzetni gosti, koji idu uz bok igracima golfa i nauticarima, rekao je Dubravko Zeljko.


Podijeli: Facebook Twiter