Oldtimeri dva dana na Buzet Classicu


Oldtimeri dva dana na Buzet Classicu Gotovo 53 kilometra dugom, prvom organiziranom hrvatskom oldtimer stazom - uz koju se nalazi više od 17 hotela, motela, vila, apartmana i kuća za odmor, preko 19 restorana, konoba, seljačkih domaćinstava, bistroa i caffe barova, brojni maslinici i vinogradi - proći će sudionici dvodnevnog Buzet classica koji će se održati ovog vikenda u gradu tartufa i oktana.

- Prva organizirana oldtimer staza u Hrvatskoj time opravdava svoj cilj, a to je da vozač oldtimera uspori i "zaustavi vrijeme" prolazeći kroz zonu istarskog tartufa, vina, bire i vode, istaknuo je na konferenciji za novinare media promotor Robert Marušić.

Treću godinu zaredom vikend manifestacija Days of vintage cars - Buzet classic okupit će stotinjak vlasnika skupocjenih starodobnih vozila iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Program počinje u petak noćnim oldtimer rallyjem na dionici Buzet - Most - Svi Sveti - Sv. Donat - Vrh - Medveje - Račice - Prodani - Buzet.

Start je u 21.30 na trgu pred župnom crkvom. Oldtimeri u buzetski stari grad ponovo dolaze u subotu u 10 sati, a u 11 se raspoređuju po trgovima, u pravoj maniri "autovremeplova", po godištima i klasama, a jednako će tako i glazbene kulise i sadržaji biti sukladni godinama iz kojih vozila potječu.

U 14 sati je premijera i promocija, odnosno start rallyja na prvoj oldtimer stazi u Hrvatskoj, na dionici Buzet - Štrped - Mažinjica - dolina Bračane - most Bračana - Sovinjak - Sv. Donat - Vrh - Paladini - Šćulci - Valice - Motovunski most - Livade - Istarske Toplice - Buzet Trg Fontana.

U 16.30 je start brdske trke "Buzet Trg Fontana - Vela Vrata", a u 17.30 proglašenje pobjednika i podjela priznanja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter