Old Trafford evakuiran, stigla i vojska, bombe ipak nije bilo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica između Manchester Uniteda i Bournemoutha, utakmica posljednjeg kola engleske Premier lige, je oko 16.15 otkazana zbog sumnjivog paketa kojeg je policija pronašla na sjeverozapadnom dijelu stadiona Old Trafford. Uzbuna je aktivirana nakon što je toaletu, kako se tvrdi, pronađen mobilni telefon žicama vezan za cijevi. Pretpostavka je da naprava nije dovoljne veličine da bi ugrozila igrače koji se nalaze na južnom dijelu stadiona pa su za sada evakuirani samo gledatelji.

U 17.39 mančesterska je policija objavila da je izvela kontroliranu eksploziju u prostoru u kojem je pronađena sumnjiva naprava. Potvrđeno je da je u pomoć pozvana i vojska.

Na koncu je potvrđeno kako nije zapravo bilo riječ o bombi.

Nekoliko minuta uoči početka utakmice policija je započela s evakuacijom dviju tribina. Kako javlja BBC, gostujući navijači ostali su na svojim mjestima a evakuirane su dvije tribine s domaćim navijačima, Alex Ferguson i Stretford End. Manchester United je putem društvenih mreža oko 16.35 obavijestio javnost da je utakmica otkazana zbog sumnjivog paketa koji je pronađen na sjevernozapadnom dijelu Old Trafforda. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter