Old school s Rev Runom i Ericom Morillom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon odlicne prve veceri s Nizozemcem Tiëstom, koji je titulu najboljeg svjetskog DJ-a dokazivao oduševivši vrhunski produciranim setom zacinjenim svjetlosnim i vizualnim efektima, dvodnevni je Umagination sinoc nastavio mocno titrati, ali u znaku New Yorka. Gotovo sedam tisuca posjetitelja nove arene uz teniski stadion u umaškom Stella Marisu rasplesali su do ranojutarnjih sati najprije Rev Run, MC kultnog hip hop trojca Run DMC, a zatim istaknuto ime svjetske house scene - Eric Morillo, za kojim je pult preuzeo Eddie Thoneick.

Rev Run se na svom prvom hrvatskom gostovanju (i jednom od rijetkih ovogodišnjih u Evropi) predstavio prvenstveno u ulozi DJ-a i zajedno s kolegom Ruckusom servirao i interpretirao koncentriranu povijest glazbe od 80-ih do danas.

Skakalo se i mahalo na naizgled nespojivo - Beastie Boys, Nirvanu, Guns n' Roses, Oasis, Blur, Prodigy, Black Eyed Peas, Jay Z-a s Alicijom Keys i zaraznu "Barbru Streisand" Duck Housea kontaminiranu hitom "Beat it" Michaela Jacksona.

Na znacaj i utjecaj Run DMC-a, koji su s rap scene East Costa polovicom 80-ih, poznate kao "old school", osvojili svijet, nezaustavljivo promijenili glazbene tokove i percepciju hip hopa udarajuci temelje crossoveru, podsjetio je s "It's like that", "It's tricky" i "Walk this way". Original iz 1975. ove posljednje pjesme pripada grupi Aerosmith u cijoj je suradnji 11 godina kasnije i kreirana nova verzija - eksplozivan i neodoljiv spoj hip hopa i hard rocka.

MTV-ova nagrada za najbolju hip hop grupu svih vremena, dodijeljena 2007, te ulazak u Rock and Roll Hall of Fame 2009. godine, isticu se medu brojnim glazbenim priznanjima Run DMC-a nakon cijeg je prestanka rada Rev Run nastavio graditi solo karijeru i stekao novu popularnost reality showom Run's House na MTV-u.

Vatromet je oznacio pocetak dvosatnog nastupa Ericka Morilla, koji je sve do završnice prosute srebrnim konfetima protekao u gotovo konstantnom elektronskom vrhuncu. Vec više od desetljeca Morillo se svrstava medu najtraženije i najatraktivnije DJ-e te su ga i ovom prigodom docekali vjerni fanovi.

Suradivao je s mnoštvom zvijezda, od Whitney Houston do Basement Jaxxa, autor je hitova poput "Reach", "Believe", "Do what you want" i "I feel love", zaslužan za osnivanje svojevrsnog carstva house glazbe - Subliminal Recordsa, a producentske je uspjehe potvrdio 1993. pod pseudonimom Reel 2 Real s "I like to move it" (popularnim i iz crtica Madagaskar).

Umaška se publika odlicno zabavila i uz ostvarenja s njegovog posljednjeg albuma "Live your Life", izdanog zajedno s Eddiem Thoneickom (koji je sinoc u Umagu nastupio prvi put u Hrvatskoj). Sjecanja na ovu energicnu vecer moci ce uskoro obnoviti i zahvaljujuci videospotu za najnoviji singl ovog dvojca "Stronger", koji ukljucuje upravo scene sa sinocnjeg nastupa. (Kristina FLEGAR; snimio Samir CERIC KOVACEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter