Olakšice obrtnicima stupile na snagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi obrtnici i poduzetnici u Hrvatskoj koji tijekom ove godine ne ostvare primitke vece od 230 tisuca kuna, nece morati do 15. sijecnja iduce godine podnijeti prijavu Poreznoj upravi za ulazak u sustav placanja PDV-a, tumacenje je Ministarstva financija, koje je u cetvrtak prenijela Hrvatska gospodarska komora.

Mali poduzetnici morali su se dosad prijaviti za placanje PDV-a ako su imali godišnje primitke vece od 85 tisuca kuna, ali im je Vlada nedavno dala olakšicu i podignula prag za ulazak u sustav PDV-a na 230 tisuca kuna. Medutim, mnogima nije bilo jasno kad ce poceti primjena te olakšice, a to je osobito zanimalo privatne iznajmljivace u turizmu.

- Povecanje praga za ulazak u sustav PDV-a primjenjuje se vec u ovoj godini, objašnjava se u današnjem reagiranju Komore, koja je "pozdravila brzinu i ucinkovitost Vlade premijera Zorana Milanovica u rješavanju tog vruceg pitanja".

Detaljnije informacije o zakonskim novostima Porezna uprava iznosi u dopunjenoj publikaciji "PDV za pocetnike", na njezinoj internetskoj stranici. (B. Po./NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter