OL Istria MTB Tour: Medvedev obranio naslov


Rus Dmitrij Medvedev (Full Dynamix) pobjednik je ovogodišnje dvodnevne etapne utrke OL Istria MTB Toura koja se u petak i subotu vozila na širem području Funtane, Vrsara i Tara. Time je ruski vozač opravdao ulogu favorita na koju se "pretplatio" lanjske godine kad se također popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Ovoga puta je u generalki iza sebe kao najbliže pratitelje ostavio dva Austrijanca, Uwea Hochenwartera (Focus XC Team) na drugom mjestu te Hermanna Pernsteirnera na trećem.

Da je trenutno najveći majstor među konkurencijom od više od dvjesto MTB natjecatelja pokazao je na prvoj, 33 kilometra dugoj etapi koja se vozila u petak, u kojoj je prvi prošao tradicionalnim ciljem na parkiralištu kod funtanjanskog nogometnog igrališta. Da ni konkurencija nije mačji kašalj, pokazala je na današnjoj drugoj, 47-kilometarskoj dionici čiji je domaćin bio Tar, u kojoj je drugoplasirani generalke Uwe Hochenwarter u izuzetno uzbudljivoj završnici prvi prošao ciljem, no tarsko drugo mjesto i zaliha iz prvog dana bili su ruskom mountainbikeru dovoljni za ukupno slavlje.

Uz njih, među Elite kategorijom zapaženu ulogu imali su i naši vozači, a najbrži među njima bio je Buzećan Saša Vidović sa zagrebačkom biciklističkom adresom (Kelndl Sport) na desetom mjestu. Tradicionalno dobar bio je i Pazinjan Paolo Rigo, lanjski slavljenik među juniorima, koji je u ovogodišnjem izdanju upisao nastup u Eliteu i zauzeo 12. mjesto.

U Hobby-Tourist kategoriji najbolji hrvatski predstavnik bio je Mladen Ladavac na 13. mjestu, dok je kod juniora Istrijan Sandi Bažon, koji sad vozi za zagrebački Keindl Sport, bio odličan treći. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter