Okusi jeseni u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manifestaciju Okusi jeseni u Rovinju prvi su put proteklog vikenda organizirale rovinjska Turisticka zajednice i hotelijersko ugostiteljska kuca Maistra - i to nakon što se Rovinj okitio drugom nagradom u akciji Plavi cvijet te je proglašen najboljom turistickom destinacijom u akciji Turisticki cvijet.

Na toj manifestaciji namijenjenoj gradanima i turistima na štandovima ispred hotela Adriatic mogla su se kušati jela pripremljena od plodova jeseni. Od slastica nudili su se mousse i torta od kestena, a na meniju su se našli i salata od kozica i vrganja, fuži s istarskim govedom i pljukanci s divljaci. Kao predjelo neizbježni su bili istarski pršut i ovcji sir s maslinama.

Osim jela mnoge prolaznike i znatiželjnike je privukla i glazba. Za dobar štimung pobrinuli su brojni glazbenici: evergreenima su jesensko prijepodne zacinili duo Eligio i Maurizio, jazz klasicima Kristian Terzic i Tasha, a najviše su pozornosti privukle tocke plesa clanova KUD-a »Stjepan Žiža« iz Rovinjskog Sela.


Podijeli: Facebook Twiter