OKUD Istra koncertom proslavio 55. rođendan


Pred iznimno brojnom publikom u ponedjeljak navečer je u dvorani OKUD-a Istra održan koncert u povodu 55. obljetnice neprekidnoga djelovanja. Za tu se priliku tražila stolica više, a nastupili su polaznici tečaja OKUD-a Istra te prijatelji i gosti.

Organizacija kulturno-umjetničkih djelatnosti Istra okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta Pule, Istre i Republike Hrvatske u svijetu.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika OKUD-a Aleksa Nadišića, glavnu je riječ preuzela glazba.

Nastupili su mladi polaznici OKUD-a, gitaristi Oskar Marić i Gabriel Radović, koji su pokazali veliku uvježbanost te predan i siguran nastup, bez imalo treme izvevši zadani repertoar. Ostali sudionici bili su prijatelji i(li) gosti.

Nadahnuta, sigurna i emotivna bila je izvedba Scarlattijeve "Sonate u Es-duru" te Markovićeve "Golden rocks on the moonlight", koju je odsvirao harmonikaš Mario Perković. Vrlo je dobar i simpatičan bio i mladi gostujući gitarist Armin Kadrić sa Susserovom "Arijom".

Ovacijama je ispraćen još jedan prijatelj harmonikaš Marino Jurinović koji je odsvirao Gardelova djela "Scivolata" i "Por una caveza".

Emotivna je i Popperova skladba "Sjećanje na roditelje", u interpretaciji talentirane učenice glazbene škole, violončelistice Nicole Maretić-Ramos uz klavirsku pratnju Danijele Horvat.

Sve sigurniji i uigraniji harmonikaš Noel Dožić odsvirao je pak Brajkovićeve "Kontraste", a isto tako nadareni mladi gitarist Nino Atanasković Aguadov "Tres rondos brilantes".

Koncert je priveden kraju uigranim duom, violinistom Milanom Grbićem i pijanisticom Danijelom Horvat, profesorima pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji su odsvirali Dvorakovu "Sonatinu u G-duru za violinu i klavir".

Svi sudionici ovoga koncerta ispraćeni su ovacijama oduševljene brojne publike, sastavljene mahom od dobrih glazbenih znalaca, a posebno treba naglasiti kontinuirani napredak vidljiv u izvedbi najmlađih, kao i onih nešto starijih, koji su iz koncerta u koncert sve bolji i sigurniji. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter