Oktanski spektakl za sigurnost u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na novom gradskom parkiralištu nedaleko od porecke Žatike od 5. do 7. studenog održat ce se »2. Motorshow Porec 2010«. u organizaciji auto moto kluba »Skok racing«. Rijec je o oktanskoj manifestaciji koja obuhvaca sajam novih automobila i pratece industrije, razlicite izložbe automobila te niz automobilistickih i egzibicijskih natjecanja na zatvorenoj stazi.

Prema rijecima organizatora, cilj manifestacije je promocija automobilskog sporta i sigurnosti cestovnog prometa, koju je pri nedavnom posjetu Hrvatskoj predstavio Predsjednik FIA-e Jean Todt i njegova supruga pod nazivom »Make roads safe« (ucinimo ceste sigurnima). Dogovorena je i suradnja s PU istarskom koja ce dati svoj doprinos u edukaciji posjetitelja o sigurnosti na cestama.



Manifestacija zapocinje u petak u podne svecanim otvorenjem, nakon kojeg ce uslijediti promotivna utrka nacelnika i gradonacelnika istarskih gradova i opcina. U pauzama izmedu vožnji u sva tri dana publika ce moci uživati u vještinama državnih prvaka u kartingu, supermoto freestylera iz Madarske, Slovenije i Hrvatske te najboljih domacih driftera.

Subota je rezervirana za autoslalomaše koji ce nastupiti u pozivnoj utrci prvenstva Hrvatske te za ljubitelje tuninga koji ce imati priliku razgledati atraktivno uredene automobile. Dan ce završiti koncertom Sandija Cenova i izborom za miss hostesa.



U nedjelju ce snage na stazi odmjeriti vozaci kronometar discipline u prvoj utrci koja se boduje za kup Hrvatske. Organizator priprema i školu sigurne sportske vožnje za vozace koji se žele okušati u automobilskom sportu, a ljubitelji starodobnih vozila moci ce uživati u atraktivnim oldtimerima. Takoder, posjetitelji ce u sva tri dana moci razgledati nova vozila koja ce izlagati ovlašteni prodavaci te razgledati brojne trkace automobila, formule i prototipove.

"Našu prvu manifestaciju održanu prije dvije godine na poreckom gradskom parkiralištu posjetilo je preko deset tisuca gledatelja i uvjereni smo da ce »2. Motorshow Porec 2010.« U tom pogledu premašiti sva ocekivanja", izjavio je predstavnik organizatora Edi Milokanovic.


Podijeli: Facebook Twiter