Oktanski cirkus od petka na TV Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Regionalne televizijske postaje zadale su jak udarac nacionalnoj kuci, ono što je bilo najavljivano vec neko vrijeme  obistinilo se danas. Prijenosi utrka i treninga Formule 1 od subote mogu se pratiti na nekoliko lokalnih televizija, a u Istri iskljucivo na TV Istri.

- Danas smo potpisali ugovor i vec u petak krecemo s prijenosima slobodnih treninga uoci nedjeljne utrke za Veliku nagradu Malezije, koja se vozi na stazi u Sepangu, rekla je direktorica TV Istre Gordana Restovic nakon potpisanog ugovora s tvrtkom Kreator Media vlasnika Davorina Štetnera koja je zakupila televizijska prava.

- Potpisali smo ugovor za prijenose utrka do kraja ove godine s tim da imamo prednost u dogovaranju prava prijenosa na tri godine, dodala je Restovic.

Istarska je TV postaja tako ušla u veliki posao kakav dosad u Hrvatskoj regionalne postaje nisu dobivale.

- To je iznimno zahtjevan projekt koji za nas marketinški jako puno znaci. Agencija s kojom smo potpisali ugovor dala nam je tu mogucnost i mi smo odlucili prihvatiti taj izazov. Slicna se situacija dogodila i u Bosni i Hercegovini, i tamo su regionalne postaje pobijedile nacionalnu televiziju. Mi nemamo velikih pretenzija, ali kad se male TV postaje slože, mogu puno toga napraviti, kao što se vidi iz ovog primjera. Prijenosi utrka Formule 1 bit ce na taj nacin pokriveni na cijelom podrucju Hrvatske, a naši gledatelji moci ce ga pratiti i putem MAXtv-a, dok preko interneta ne možemo ici zbog ogranicenja u TV pravima, dodala je Restovic.

Prijenos prvog slobodnog treninga najavljen je vec za 4 sata ujutro, a drugi ce biti u 8 sati. U subotu je prijenos treceg treninga u 7 sati, prijenos kvalifikacija ce biti od 10 do 11 sati, a repriza od 22.30 do 23.30 sati. U nedjelju ce u 9.20 sati ici emisija uoci utrke, a prijenos utrke pocinje u 10 sati, nakon cega slijedi polusatna analiza.

Prema ranijim najavama, utrke ce komentirati Mladen Jergovic i Goran Dijakovic, ali najavljena su i neka iznenadenja.(Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter