Oksfordski mališan u izvedbi Rolls Roycea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

BMW je odlucio iskoristiti kontrolu nad Rolls Royceom i Minijem kako bi tržištu ponudio specijalnu izvedbu oksfordskog mališana namijenjenu najizbirljivijima.

Obzirom na to da je upravo Mini bio prvi automobil koji je u kompaktni gradski segment uveo pojam luksuza, mnogi ce se složiti da ujedno treba biti i onaj proizvodac koji ce tu ljestvicu podici do, usudili bismo se reci, nedostižne razine, osim ako nas uskoro ne doceka Volkswagen Polo u izvedbi Bugattija ili Bentleya.

Na stranu s takoder ekskluzivnim eksterijerom koji ukljucuje dijamantni crni premaz, specijalne 17-colne aluminijske naplatke i adaptivna svjetla xenon, rollsroyceovski dojam ponajviše ostavlja ultraluksuzni interijer koji je, gotovo u potpunosti rucno oblikovala ekipa iz Goodwooda.

Ovaj Mini nije ni spor. Pod poklopcem mu kuca turbopunjeni 1.6-litreni benzinac sa 184 KS i 240 Nm pomocu kojeg do stotke sprinta za sedam sekundi i prosjecno troši 5,8 litara goriva u kombiniranom ciklusu.

Jedina nepoznanica, zasad, ostaje cijena za koju ne sumnjamo da ce biti paprena, no obzirom na to da ce ih Britanci proizvesti svega 1.000, zacudilo bi nas dan ijedan primjerak ne pronade udomitelja.


Podijeli: Facebook Twiter