Okrenite godine u svoju korist!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Godine donose zrelost, stav i izgraden stil. Okrenite ih u svoju korist i uživajte u njima. Dvadesete su godine u kojima vecina žena "divlja" kada je izgled u pitanju. Tražeci se, svašta ce staviti na sebe. No, jedino u tim godinama to i prolazi.

Izgradnja samopouzdanja težak je posao, a savjeti su najcešce neželjeni, pa uce metodom pokušaja i pogrešaka. U tridesetima za to više nema vremena jer one donose stabilnost. Prvi se put stjece pojam o godinama. Žene u ovoj dobi imaju najviše samopouzdanja i jasne ciljeve. Dobro se zabavljaju, a vole i odjecu s potpisom. Uokolo trckaraju u visokim potpeticama i, zanimljivo, uvijek sve stižu.

Za razliku od njih, žene u cetrdesetima ne nose ih jer u njima ne postižu brzinu da bi stigle obaviti sve - dom, posao, djecu, partnera, prijatelje... Nekad obvezne štikle cekaju u ormaru posebne prigode i izlaske. Nažalost, sve je manje vremena za osobne emocije, ljubav i (što je to?) - strast. S vremena na vrijeme zapitaju se u kojoj im je fazi tijelo i izrast te - kada ono pocinje menopauza?

Nakon što su izule štikle, rijetko im se koja žena vraca, a u ormaru je sve više sportske odjece. Gomile garderobe zamjenjuju kvalitetni klasici.

Napokon imate vremena

Pedesete su godine koje ste ne tako davno doživljavali kao dob svoje majke. Sada, kada su vam pred vratima, doživljavate ih kao posljednji trenutak za promjenu. Opraštate se s mnogim stvarima koje su nekad bile normalne i cinile se vjecne - stražnjica, cvrsta bedra, oble grudi... Tijelo se mijenja, a pojam "elasticno" postaje nepoznanica. No, napokon imate više vremena za sebe pa spasite što se spasiti može.

Djeca napokon odlaze od kuce, potaknite ih, a sebi priuštite sve što niste stigli. U vašem ormaru sada su decentnije i kvalitetne stvari, a u kutiji s nakitom nema mjesta za bižuteriju.

Šezdesete i odlazak u mirovinu mogu biti stresni, no "okrenete li pilu", shvatit cete da je to vaše zlatno doba. Radite što hocete, putujte, ucite, citajte i družite se. I, ne zaboravite, moda i u ovoj dobi ima svoje adute - budite elegantni i u decentnim kombinacijama, neka unuci budu ponosni na svoje bake.

Nikad nije kasno za ucenje

Sedamdesete godine ne nazivaju se bez razloga zlatnim dobom. Skupljena desetljeca donekle ce vas usporiti, pa necete imati brzinu kao nekad, no zato imate vremena. Poradite na svom zdravlju, redovito ga kontrolirajte, vježbajte primjereno svom zdravlju i kondiciji.

Osjecate li se vitalno, zašto ne biste upisali tecaj informatike i dopisivali se s prijateljima diljem svijeta ili s unucima? Uredite obiteljske albume, to je posao koji svi žele obaviti, no nemaju vremena. Napokon imate vremena za putovanje, pa istražite povoljne ponude po agencijama. Na kraju krajeva, zašto ne biste s prijateljicom podijelili trošak krstarenja na koje ste cijeli život željeli otici, a niste stigli?

Moda za vas, dakako, i dalje postoji. Dopustite li da je se tek sjecate, cinite krivu stvar. Decentni kompleti i nježne umjerene boje i u ovoj dobi imaju svoje mjesto u ormaru. Uživajte u mirnim danima.


Podijeli: Facebook Twiter