Okrao usnulog turista i kupace

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za dva kaznena djela krade i jednu tešku i drsku kradu u Porecu policija sumnjici 41-godišnjeg Zagrepcanina. Kradljivac je pao u ruke policije nakon što je u utorak, tijekom noci okrao gosta turistickog naselja u Porecu, odnosno nakon što su ga ujutro oko 4 sata na parkiralištu hotela s ukradenim stvarima zatekli zaštitari i pozvali policiju.

Obavljenim ocevidom utvrdeno je da je Zagrepcanin dvadesetak minuta prije nego što su ga zatekli zaštitari, kroz nezakljucana vrata terase ušao u jedan od apartmana u prizemlju te ukrao crnu torbu marke Samsonite, novcanik i nekoliko stotina eura. U apartmanu je u to vrijeme spavao 56-godišnji državljanin Njemacke koji se probudio i uocio nepoznatog muškarca. Lopov se tada dao u bijeg no ubrzo je zatecen s ukradenim predmetima.

Kriminalistickim istraživanjem nad 41-godišnjakom upolicija je utvrdila da je on pocinio i dvije krade i to iskoristivši nepažnju turista kojima je s plaže ukrao osobne stvari.

Tako je 25. svibnja s plaže ispod hotela u jednom turistickom naselju ukrao rucnik i torbu u kojoj su se nalazila dva novcanika s dokumentima i novcima, mobitel marke Motorola, tri kupaca kostima i još nekoliko predmeta za plažu. Kradom je 74-godišnjeg državljanina Austrije i 60-godišnju državljanku Slovenije Zagrepcanin oštetio za oko 10 tisuca kuna.

Potom je 9. lipnja s plaže ispod hotela u drugom turistickom naselju u Porecu takoder odnio torbu u kojoj su se nalazili odjeca, fotoaparat marke Olimpus i dva novcanika s dokumentima i novcima. Kradom tih stvari Zagrepcanin je dvije austrijske državljanke u dobi od 71 i 75 godina oštetio za oko 1.500 kuna.  (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter