?okovic osvojio Wimbledon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novak ?okovic je cvrsto zagrlio trofej namijenjen pobjedniku Wimbledona, nakon trijumfa nad Španjolcem Rafaelom Nadalom sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3. Trebalo se uvjeriti da to nije san...

- Teško je opisati rijecima što osjecam. Ovo je najljepši trenutak u životu, osvojio sam najdraži turnir. Odigrao sam možda najbolji mec na travi u životu. Samo tako sam mogao dobiti covjeka koji je osvojio dva od tri prijašnja turnira, na cemu mu moram cestitati - rekao je Novak ?okovic na svecanoj ceremoniji na centralnom terenu.

Pobjedom koja mu je donijela treci Grand Slam naslov u karijeri (ukupno 26. naslov), drugi ove sezone, ?okovic je potvrdio svoj status novog broja jedan na ATP ljestvici. Jedini susret koji je izgubio bilo je polufinale Roland Garrosa (Federer).

U desetom gemu Nadal je promašio dva forhenda zaredom i prvi set darovao Novaku. Dodao je "break" u drugom i šestom gemu drugog seta, potpuno kontrolirajuci susret. Istina, jedna od rijetkih Novakovih pogrešaka donijela je Nadalu vodstvo 2:0 u trecem setu koji je pripao Španjolcu.

Nakon što su svaki po jednom izgubili servis na pocetku cetvrtog seta, ?okovic je u osmom gemu došao do 0:40. Iskoristio je drugu "break" loptu, Nadal je promašio s bekend strane i ?okovicu darovao servis za naslov. (Z. HORVAT/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter