Okončana talačka kriza u Ingolstadtu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talačka kriza u njemačkom gradu Ingolstadtu okončana je u ponedjeljak poslije podne, oslobađanjem dvoje preostalih talaca koji su ostali neozlijeđeni, dok je otmičar u akciji oslobađanja očito zadobio ozljede, javio je njemački tisak.

Kako je javio list Sueddeutsche Zeitung, otmičar koji je uzeo taoce u staroj gradskoj vijećnici Ingolstadta svladan je akcijom posebnih policijskih postrojbi. Otmičar je pritom lakše ozlijeđen, izjavio je glasnogovornik policije.

Naoružani muškarac oteo je u ponedjeljak prije podne troje ljudi u vijećnici, nekoliko sati uoči planiranog dolaska kancelarke Angele Merkel koja je zbog toga otkazala predizborni skup u tom gradu.

Motivi otmice nisu poznati. Po riječima bavarskog ministra unutarnjih poslova Joachima Hermanna, riječ je o 24-godišnjaku koji je progonio jednu od zaposlenica gradske uprave i zbog toga imao sudsku zabranu pristupa.

Među taocima je bio i zamjenik gradonačelnika Sepp Misslbeck, ali ga je otmičar nakon pet sati pustio. Zasad nema dokaza da je otmica povezana s dolaskom Merkel u Ingolstadt u okviru kampanje za izbore 22. rujna. Ona se na skupu trebala pojaviti u 17 sati.

Njezini Kršćanski demokrati (CDU) priopćili su da je zbog novonastalih okolnosti skup otkazan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter