Okončana saga: Dario Šarić potpisao za Cibonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napokon je poznato ime kluba u kojem će karijeru nastaviti mladi hrvatski košarkaš Dario Šarić (18). Jedan od najtalentiranijih europskih košarkaša od danas je i službeno član Cibone s kojom je potpisao ugovor na četiri godine.

Tako je okončana više mjesečna sapunica u kojoj su Šarića selili od Turske do Španjolske. Na koncu je dvojba bila između Cedevite i Cibone, a Šarić i njegova obitelj odlučili su se za vukove.

"Cibona je moj izbor, to je klub koji mi je oduvijek bio drag. Cibona je klub kojem Šibenčani oduvijek naginju," kazao je Šarić te dodao: "Napokon je cijela agonija završila. Jedva čekam da ponovno zaigram, nadam se već ovog vikenda protiv Olimpije. Doslovno sam izludio posljednja dva mjeseca čekajući da riješim svoj status."

Šarić je potpisao ugovor na četiri godine.

"Ostati ću u Ciboni sigurno dvije, a možda i tri godine. Neću inzistirati na odlasku već ovog ljeta," kazao je.

Odštetu Zagrebu u iznosu od 550.000 eura platio je Josip Klemm, vlasnik tvrtke Klemm security, a očekuje se da bi mladi košarkaš mogao biti registriran za Cibonu do utakmice s Olimpijom.

Cibonin direktor Ivica Lovrić naglasio je da je nakon Dražena Petrović u Cibonu stigao još jedan sjajni Šibenčanin.

"Nakon Dražena, stigao je i Dario. Ne želim stvarati pritisak, samo se nadamo kako će Šarić biti zalog našeg napretka. Želim se zahvaliti i Šarićevim agentima, ali i Zagrebu jer smo imali njihovu podršku da Dario nastavi ovdje karijeru. Ovo je za nas povijesni dan", rekao je  Lovrić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter