Okončana još jedna uspješna sezona Kazališta Ulysses

'Shakespeare u Kremlju' (A. KANCELAR)
'Shakespeare u Kremlju' (A. KANCELAR)

Sinoćnjom izvedbom predstave "Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija" završena je 13. sezona Kazališta Ulysses na Brijunima, koja je, sudeći po broju posjetitelja na predstavama i koncertima, bila jedna od uspješnijih dosad.

Ovogodišnje izdanje Ulyssesa spektakularno je otvorila Zagrebačka Filharmonija "Salsom Filarmonicom", a na samom početku igrala je kultna predstava "Kralj Lear".

Srpanjski program nastavljen je subverzivnom pjesničkom večeri s Borisom Dežulovićem, Predragom Lucićem, Milanom Rakovcem te mladim pjesnicima iz regije. Jedna od ovogodišnjih gošći na Ulyssesovom programu bila je i Amira Medunjanin, koja je oduševila publiku koncertom "Sevdah u srcu Europe" i jazz obradama tradicionalnih balkanskih melodija.

Prošlogodišnja velika koprodukcija sedam kazališta iz regije - "Odisej" Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog s Ozrenom Grabarićem u naslovnoj ulozi igrala je krajem srpnja, dok je početak kolovoza obilježio ovogodišnji premijerni naslov: "Shakespeare u Kremlju" Ive Štivičića u režiji Lenke Udovički, koji je bio rasprodan deset noći za redom.

"Shakespeare u Kremlju" koprodukcija je Kazališta Ulysses i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

Sezonu su kraju privele izvedbe "Pokojnika" Branislava Nušića za koju se, već tradicionalno, tražila karta više, te tri izvedbe predstave "Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija".

U nešto više od 50 dana boravka na Brijunima, Kazalište Ulysses produciralo je 28 događanja, od čega 25 predstava, dva koncerta i jednu pjesničku večer, što je okupilo ukupno oko 10 tisuća gledatelja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter