Okončan likovni simpozij Medulin 2013.

(V. ŠILIPETAR)
(V. ŠILIPETAR)

Međunarodni likovni simpozij Medulin 2013. održan je 17. put, i ove godine pod mentorstvom Aleksandre Rotar. U trajanju od tjedan dana okupio je mahom talijanske umjetnike čiji će radovi ostati u trajnom vlasništvu zbirke umjetnina Općine Medulin. Ovogodišnji sudionici simpozija bili su: Renzo Durante, Massimiliano Muner, Paola Pisani, Francesca Bergamasco, Giulia Marsich i Michela Scagnetti.

Medulinski simpozij okuplja umjetnike raznih likovnih afiniteta. Osim klasičnog crteža i slike, ovogodišnji su umjetnici donijeli dašak i relativno novijih medija poput polaroid fotografije, ali i klasične skulpture u kamenu. Tako će Općina Medulin ove godine biti bogatija za skulpturu u izradi talijanskog kipara Renza Durantea koji je na prostoru banjolskog Albaneža neumorno radio od jutra do mraka.

Završna izložba radova održana je u medulinskom hotelu Arcus gdje su izloženi radovi uz pozdrave načelnika Gorana Buića. Simpozij se odvija u organizaciji Općine Medulin i njegove Turističke zajednice, a osim kreativnog rada u svojem programu sadrži prezentacije, predavanja i ostale projekte. (V. ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter