Yoko Ono i glazbenici za Japan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojnim celebrityjima koji su se na razlicite nacine aktivno ukljucili u prikupljanje sredstava za pomoc potresom i tsunamijem razorenom Japanu pridružila se i slavna udovica pjevaca Beatlesa Johna Lennona Yoko Ono.

Americka umjetnica japanskog porijekla, glazbenica, književnica i aktivistkinja oduvijek podržava mnoge humanitarne projekte stoga njezino ukljucivanje u akcije posvecene prikupljanju sredstava za pomoc njezinoj rodnoj zemlji nije nimalo neocekivano.

Protekle je nedjelje Ono nastupila na humanitarnom koncertu u kazalištu Miller na Sveucilištu Columbia u New Yorku, a vokalno-instrumentalnu pomoc tom joj je prigodom pružio i njezin sin Sean Lennon.

Koncert za pomoc žrtvama katastrofalnog potresa u Japanu okupio je i druga poznata glazbena imena poput grupe Sonic Youth, avangardnog umjetnika Johna Zorna i drugih.

Zajedno sa svojom grupom Plastic Ono Band, Yoko Ono ce održati još nekoliko koncerata na kojima ce prikupljati novcana sredstva za pomoc Japanu. Medu ostalima, nastupit ce i na koncertu "To Japan With Love" u New Yorku. Osim nje, u plemenite ce svrhe nastupiti i Patti Smith, Tony Shanahan i japanski duo Cibo Matto.


Podijeli: Facebook Twiter