Oko Galižane niču deponiji

Otpad kod Galižane (Arhiva)
Otpad kod Galižane (Arhiva)

Na dva mjesta blizu Galižane u kratko vrijeme stvorena su dva velika ilegalna deponija, upozorio je na prošloj sjednici Gradskog vijeća Vodnjana vijećnik Flavio Gregorović iz SDP-a.

- Parcele, jedna blizu industrijske zone, druga na Fažanskoj cesti, pune se svakodnevno otpadom, to su izuzetno velike površine, velika odlagališta, rekao je Gregorović.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović odgovorio je da Grad s time ima velikih problema jer je na Vodnjanštini puno takvih ilegalnih deponija, koji gradskoj upravi predstavljaju i ekološki i financijski teret. Predstavnici Odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove, poručili su na istoj sjednici da znaju za ove nove deponije kod Galižane. Rekli su da se deponiji na Vodnjanštini rješavaju, ali nisu konkretno naveli što će biti s galižanskim, koje je istaknuo Gregorović.

Inače, prilikom predstavljanja prijedloga proračuna za sljedeću godinu i pratećih programa kasnije tijekom sjednice, pročelnik Odjela za gospodarstvo i EU projekte Ezio Pinzan iznio je podatak da se sredstva za uklanjanje otpada planiraju gradskim budžetom. U prijedlogu gospodarskog programa, naime, nalazi se stavka "sanacija i uklanjanje divljih deponija", za koju bi gradska uprava u 2017. izdvojila 150 tisuća kuna.

Vijećnike je pak  na aktualnom satu nasmijao Gianfranco Vitassovich iz HSU, zamjerivši slabo održavanje u ulici Žuka tijekom godine.

- Ovo lito nisu kosili, samo su prskali protiv trave. Ali izgleda da su to radili čistom vodom jer je trava nakon toga bila još zelenija i bujnija nego prije, rekao je vijećnik Vitassovich.

Gradonačelnik Vitasović pojasnio je da se to radilo na proljeće, a predsjednik Vijeća Corrado Ghiraldo dometnuo da očito u mješavina nije imala pravi omjer herbicidnog sredstva. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter