Oko 19 sati otvaranje još dva izlaza rotora u Šijani

Izlaz prema Ipsilonu, odnosno za Mercator (M. ANGELINI)
Izlaz prema Ipsilonu, odnosno za Mercator (M. ANGELINI)

Prema najavama Ivana Davidovića, predstavnika pulske podružnice Hrvatskih cesta, dva nova izlaza s novog kružnog toka na ulazu u grad u Šijani, onaj prema Ipsilonu (Mercatoru) i onaj na obilaznicu prema Velom Vrhu, trebala bi se danas predvečer otvoriti za promet oko 19 sati.

- Predstoji nam još iscrtavanje horizontalne signalizacije, te privremeni tehnički pregled MUP-a i vjerujem da ćemo oko 19 sati otvoriti oba izlaza s kružnog toka, rekao nam je Davidović.

Od kada su otvorena za promet prva dva izlaza rotora, onaj prema Labinskoj ulici između Lidla i Arube, te onaj na obilaznicu u smjeru Verudele, brojni stanovnici Šijane koji su tuda pješke dolazili do trgovačkih centara bune se jer nema iscrtanih pješačkih prijelaza. Naglašavaju da nemaju svi automobile i motore, te da oni, većinom starije dobi ili majke s djecom u kolicima, pješke odlaze u obližnje trgovine, a sada nemaju kako preko kružnog toka.

- Naravno da će se iscrtati pješački prijelazi. Do sada to nismo učinili jer još nisu zgotovljene pješačke i biciklističke staze. Čim to bude urađeno iscrtat će se i pješački prijelazi, poručio je predstavnik pulske podružnice Hrvatskih cesta.

Proteklog tjedna otvoreni su izlazi za Labinsku ulicu između Lidla i Arube te onaj na obilaznicu u smjeru Verudele.

Otvaranjem izlaza prema Mercatoru neopisive gužve i zastoji u Labinskoj ulici konačno bi trebali u potpunosti iščeznuti, dok će se izlazom na obilaznicu u smjeru Velog Vrha konačno spojiti Industrijska zona s ostatkom obilaznice. Time bi u potpunosti trebalo nestati gužvi u Vitasovićevoj i Mutvoranskoj ulici, koje su zadnjih mjeseci služile kao alternativni pravci i gdje su se događala najveća prometna zagušenja.

Posljednji, peti izlaz/ulaz novog rotora promjera 80 metara i vrijednog 50 milijuna kuna, onaj prema Šijani, odnosno Kauflandu, za promet bi se trebao otvoriti do 15. kolovoza iako iz Hrvatskih cesta vjeruju da bi se to moglo dogoditi i koji dan ranije. Iako kružni tok na ulazu u grad nije, dakle, zgotovljen, s obzirom da mu nedostaje peti izlaz, mjesec i pol nakon što im je to najavljeno Puljani će konačno moći lakše do svojih odredišta.

Za pretpostaviti je da će, kao i proteklog tjedna, s obzirom na neotvoreni peti izlaz rotora, najveće prometno opterećenje biti na Valturskoj i Ulici Jurja Žakna pa je poželjno, ako je to moguće, ove prometnice izbjegavati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter