?okic na sudenju priznao ubojstvo Lidije Kezele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Razumio sam optužnicu, ali nisam kriv. Osjecam se krivim za ubojstvo, ali ne za teško ubojstvo", izjavio je Milisav ?okic (58) iz Bonaci kojemu je na Županijskom sudu u Puli u srijedu zapocelo sudenje za teško ubojstvo 47-godišnje Lidije Kezele iz Fažane.

Optužnica ga tereti da je 11. svibnja ove godine oko 17 sati na krevetu u spavacoj sobi svoje kuce u Bonacima udario Kezele, koja više nije željela živjeti s njim, metalnom šipkom, a onda ju desetak puta nožem ubo u vrat i dva puta u ramena i nadlakticu, nanijevši joj ozljede od kojih je nekoliko sati kasnije umrla u pulskoj bolnici.

Metalnu šipku i nož prethodno je, prema optužnici, sakrio pod pokrivac na krevetu, a kada se Lidija, u nazocnosti svoje rodake Radmile Z., pocela pakirati, iz bezobzirne ju je osvete napao i pocinio teško ubojstvo. Za teško ubojstvo predvidena je kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za takozvano obicno ubojstvo kazna od pet do deset godina zatvora.

- Žao mi je što se ovo desilo jer se to nije trebalo desiti, kazao je ?okic, koji je odlucio obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka. Stoga su u srijedu pred vijecem suca Zdravka Garica ispitane tri svjedokinje: Rozi M. i Danijela F. iz Poreca te Radmila Z. iz Kutine, koje su kobnoga dana došle s Lidijom u Bonace da bi joj pomogle iseliti stvari iz ?okiceve kuce.



Iz njihovog iskaza proizlazi da je Danijela F., koja ih je vozila, ostala u autu dok su Rozi, Radmila i Lidija krenule prema kuci. Mico ih je sve docekao ispred ulaza, pustio unutra Lidiju i Radmilu, a Rozi je kazao da priceka vani da se ne stvara gužva i da ce im ona pomoci nositi stvari do auta. Desetak minuta kasnije Rozi je zacula jauke.

- Rada je istrcala iz kuce i vikala: 'Joj... joj... joj...', a za njom je jaucuci izašla i Lidija te sva krvava kazala: 'Joj, ubode me'. Primila sam je i posjele smo je na stražnje sjedalo. Rada joj je s jedne strane držala glavu, a ja sam joj stavila trenirku na prsa i trbuh, kazala je Rozi M. Te je dodala da za vrijeme vožnje Lidija nije ništa govorila.

Danijela F. iz Poreca posvjedocila je da je nakon proslave rodendana, odnosno na dan rodendana došla do Lidije i željela joj pokloniti bombonijeru i cvijet te joj cestitati. - Lidija me pitala: "Vidiš li kakva sam?", kazala je svjedokinja koja je potvrdila da je na njenom licu vidjela nekoliko manjih modrica.

Posljednju je sud ispitao Radmilu Z. iz Kutine, kojoj je majka pokojne Lidije Kezele ujna i koja je u vrijeme ubojstva bila u sobi. Zbog traume koju je doživjela kobnog dana s njom je tijekom cijelog svjedocenja bio sin.

- Lidija mi je nakon rodendanske proslave pokazala modrice na rukama prsima i po licu i rekla mi da ju je Milisav istukao i zatvorio u kupaonicu da ne vrišti. Izmedu 8. i 11. svibnja Lidija je spavala kod mene jer se bojala otici u svoj stan, buduci da je kljuc imao i Mico. Kada smo došle po stvari, u kucu smo ušle ja, Lidija i Mico, koji je ostao stajati u spavacoj sobi blizu vrata. Lidija je vadila stvari iz ormara, a Mico joj je govorio: "Ostani, kakva si ti žena. Oprosti mi". Lidija je odgovorila da nece ostati jer ju je istukao, a ja sam im kazala da se ne svadaju. U jednom trenu Mico je pritvorio ili zatvorio vrata sobe, dignuo prekrivac na krevetu i snažno štapom udario Lidiju po glavi. Bacio ju je na krevet, a onda ju poceo bosti nožem kao da je vreca. Ne mogu se nikako sjetiti kako sam izašla iz kuce, to mi je izbrisano. Ne znam ni kako je Lidija uspjela izaci iz kuce. Znam samo da je izašla nakon mene, kazala je potreseno svjedokinja zamolivši sud da ju se više ne poziva na svjedocenja jer je zbog ove tragedije zajedno s njom propatila i cijela njezina obitelj.

Sudenje se nastavlja 18. listopada. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter