Ojačati ljudske i operativne kapacitete

Potpisivanje ugovora (Arhiva)
Potpisivanje ugovora (Arhiva)

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) potpisan je ugovor za provedbu obrazovnih aktivnosti u okviru pretprograma "Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije". Dio je to Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije za 2012. godinu, kojeg provodi MRRFEU.

Ugovor su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti, kojoj se, kao regionalnom koordinatoru razvoja, dodjeljuju bespovratna sredstva za pripremu i provedbu edukacija za djelatnike agencija te djelatnike jedinica lokalne i regionalne samouprave (JLRS) u Istarskoj županiji.

Cilj edukacija koje će biti provedene u nadolazećem razdoblju je ojačati ljudske potencijale IDA-e te predstavnike JLRS-a za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije, te pripremu i provedbu razvojnih projekata koji će biti financirani putem EU fondova u budućnosti.

Želja je ojačati ljudske i operativne kapacitete IDA-e te podignuta razina znanja i iskustva 60-ak predstavnika JLRS-a (upravna i operativna struktura), što je temelj za efikasnu realizaciju dugoročnih planova razvoja na regionalnoj razini. Edukacijom će se obraditi teme kao što su strukturni i Kohezijski fond, programi Europske Unije, upravljanje projektnim ciklusom, javna nabava, upravljanje nepravilnostima i rizicima itd. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter