OI: Vaterpolisti i rukometaši startali pobjedom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Kljaković Gašpić nalazi se na trećem mjestu klase Finn nakon prva dva od ukupno 11 jedrenja na Olimpijskim igrama u Londonu. Kljaković Gašpić je u prvom plovu osvojio treće mjesto, a potom je istu poziciju zauzeo i u drugom plovu. Ispred njega su vodeći Danac Jonas Hogh-Christensen i Britanac Ben Ainslie.

Marin i Dan Lovrović bili su jako dobri, osmi u prvom plovu u klasi.

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je u nedjelju olimpijski turnir pobjedom nad Južnom Korejom od 31:21 (14:8). Utakmica je igrana u Copper Box, a sudili su Carlos Maria Marina i Dario Leonel Minore iz Argentine.

Naši su rukometaši poveli s 4:2 i tu su prednost održali do kraja utakmice. Na odmor su otišli sa šest golova prednosti, odigrali su odličnu obranu, a izuzetno dobro je bio raspoložen Mirko Alilović, tako da su nam južnokorojeski rukometaši u prvih 30 minuta uspjeli zabiti samo osam golova.

Dominacija se nastavila i u drugom poluvremenu, Hrvatska je djelovala moćno. Hrvatska je u jednom trenutku vodila i s 15 golova (31:16), ali su se naši igrači na kraju malo opustili i dopustili južnokorejskim rukometašima da zabiju pet golova u nizu.

Najučinkovitiji je kod nas bio Čupić s osam pogodaka, od čega su tri bila sa sedam metara, a Domagoj Duvnjak koji je zabio pet golova imao je stopostotni učinak. Po četiri pogotka postigli su Blaženko Lacković i Emanuel Štrlek. Mirko Alilović je upisao 12 obrana, a Venio Losert četiri.

Hrvatska igra sljedeću utakmicu protiv Srbije u utorak, u 17.15 sati.

HRVATSKA: Losert, Balić 1, Duvnjak 5, Lacković 4, Kopljar 1, Vori 3, Gojun 2, Horvat, Vuković 1 , Buntić, Alilović, Štrlek 4, Čupić 8, Ninčević 2.

JUŽNA KOREJA: Lee, Jeong YK 5, Park K 2, Jung S 3, Park J 2, Lim, Park C, Lee JW 2, Yu D 3, Jeong H 1, Paek WC, Ko K, Eom H 2, Yoon KS 1,

Sedmerci: Hrvatska 4 (3),  Južna Koreja 1 (1).

U prvoj utakmici A skupine olimpijskog turnira bili su uspješno i vaterpolisti Hrvatske koji su pobijedili Grčku 8:6 (1:2, 2:1, 1:1, 3:1). Utakmica odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Adrian Alexandrescu iz Rumunjske i Gyorgy Juhasz iz Mađarske.

Reprezentacija Hrvatske izborila je prvu pobjedu na olimpijskom turniru koji je započela bez izbornika Ratka Rudića koji je zbog crvenog kartona zarađenog na utakmici protiv Kazahstana u Svjetskoj ligi bio suspendiran, pa su umjesto njega susret vodili njegovi pomoćnici Elvis Fatović i Vjekoslav Kobeščak. Poslije nervoznog prvog dijela u kojem su naši igrači napravili više tehničkih pogrešaka, rezultata je bio izjednačen 4:4, a nitko nije imao prednost ni nakon treće četvrtine susreta.

U posljednjih osam minuta naši su ušli promašajem Dobuda, ali su zahvaljujući golovima Dobuda, Boškovića i Sukna stvorili prednost od tri gola i poveli sa 8:5 i rutinirano priveli utakmicu kraju. Naši su dobro igrali u obrani, a sigurnost cijele momčadi davao je odlični vratar Josip Pavić koji je sakupio 14 obrana. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Španjolske u utorak u 11.20 sati.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2, Barač, Hinić, Obradović, Vićan

GRČKA: Deligiannis, Mylonakis, Miralis 1(1), Kokkinakis, Chatzitheodorou, Theodoropoulos, Afroudakis, Delakas 1, Afroudakis, Fountoulis 2(1), Mourikis 2, Voulgarakis, Karampetsos.

Peterci: Hrvatska 0, Grčka 2 (2).

Realizacija igrača više: Hrvatska 8 (3), Grčka 9 (3). (Hina)

Plivanje: Sanja Jovanović bez polufinala na 100 leđno

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se plasirala u polufinale na 100 m leđno na Olimpijskim igrama nakon što je u kvalifikacijama u svojoj skupini bila peta s vremenom 1:08.38.

Najbrža je u kvalifikacijama bila Emily Seebohm iz Australije koja je s vremenom 58.23 postavila novi olimpijski rekord, a Sanja Jovanović je ukupno zauzela 36. mjesto u kvalifikacijama. (H)

Stolni tenis: Gaćina izbacio Perssona, ispao Primorac te Molnar  i Yuan Tian

Jedini preostali hrvatski stolnotenisač u Londonu Andrej Gaćina izborio je treće kolo, pobijedivši danas legendarnog Šveđanina Jorgena Perssona.

Gaćina je "razbio" 46-godišnjeg Perssona s glatkih 4:0 (11:5, 11:6, 11:7, 11:4). Persson je protiv točno 20 godina mlađeg Gaćine osvojio samo 22 poena, a Šveđanin je doživio istu sudbinu kao i naš Zoran Primorac, koji je danas izgubio od Egipćanina El Sayeda Lashina. I Primorac i Persson u Londonu sedmi puta sudjeluju na Olimpijskim igrama.  Londonu na svojim sedmim Olimpijskim igrama.

U 3. kolu u ponedjeljak Gaćina će igrati protiv 16. nositelja olimpijskog turnira, Rusa Aleksandra Šibajeva.

Hrvatska stolnotenisačica Yuan Tian završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što je u drugom kolu izgubila od Mađarice Georgine Pote 4:1 (11:13, 11:4, 11:2, 12:10, 11:2).

Yuan Tuian je u prvom kolu bila bolja od Čileanke Berte Rodriguez 4-0. Jučer je u drugom kolu svoj nastup na Igrama završila i Cornelia Molnar, koju je pobijedila Jong Kim iz Sjeverne Koreje. (H)

Kajakaš Mulić bez polufinala

Hrvatski kajakaš Dinko Mulić (29) osvojio je posljednje, 22. mjesto u kvalifikacijama slaloma na divljim vodama na OI u Londonu i nije se uspio plasirati u polufinale u koje je vodilo prvih 15 pozicija.

 Mulić je odradio dvije vožnje po strazi u centru Lee Valleyju. U prvoj je zauzeo 22. mjesto, dok je u drugom nastupio bio bolji za dvije  pozicije, no nije uspio popraviti i ukupni plasman. Mulić je 22. mjesto osvojio i na OI u Ateni 2004. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter