OI: Vaterpolisti i rukometaši osigurali četvrtfinale

Miho Bošković slavi pogodak (D. SOPTA/CROPIX)
Miho Bošković slavi pogodak (D. SOPTA/CROPIX)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u susretu je 3. kola skupine A na Olimpijskim igrama u Londonu ostvarila i treću pobjedu svladavši Italiju sa 11:6 (4:3, 1:1, 3:1, 3:1) i tako se sasvim približila osvajanju prvog mjesta u skupini. Utakmica je odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Juhasz iz mađarske i Alexandrescu iz Rumunjske.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 3, Dobud 1, Joković 1 (1), Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 3 (1), Barač, Hinić, Obradović 2, Vićan.

ITALIJA: Tempesti, Perez, Gitto 1, Figioli 2, Giorgetti 1, Felugo, Giacoppo, Gallo 2, Presciutti, Fiorentini, Aicardi, Premuš, Pastorino.

Peterci: Hrvatska 2 (2), Italija -. Realizacija igrača više: Hrvatska 11 (5), Italija 14 (5).

Hrvatski vaterpolisti zabilježili su i treću uzastopnu pobjedu na olimpijskom turniru, jer su nakon Grčke i Španjolske danas svladali i najopasnijeg suparnika za osvajanje prvog mjesta u skupini reprezentaciju Italije.

Odlično su odabranici Ratka Rudića započeli susret i golovima Burića, Boškovića i Sukna poveli sa 3:0. Ipak, Talijani su konsolidirali svoju igru i prvu četvrtinu smo dobili sa 4:3. U drugoj četvrtini niti jedna momčad nije postigla zgoditak do posljednje minute kada su se u listu strijelaca s igračem više upisali Bošković i Gallo.

U drugom poluvremenu naši igrači bili su odlični u obrani, a posebno se istakao sjajni vratar Josip Pavić koji je četiri puta branio udarce Talijana u situacijama kada su imali igrača više. Naši bekovi igrali su odlično pa talijanski centri Aicardi i Premuš nisu došli niti jednom u situaciju da ugroze naš gol.

Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini kada su Bošković i Sukno iskoristili prednost igrača više za golove kojima smo poveli sa 7-5, da bi u posljednjoj minuti te četvrtine Sukno iz peterca povećao vodstvo na 8:5.

Posljednja četvrtina pripala je u potpunosti našim igračima, a raspucao se Paulo Obradović koji je s dva zgoditka "probušio" najboljeg vratara na svijetu Tempestija da bi konačni rezultat postavio udarcem iz peterca Maro Joković kojemu je to ujedno bio i prvi zgoditak na Igrama u Londonu.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Australije u subotu, 4. kolovoza u 12,20 sati.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na olimpijskom turniru u Londonu. U susretu trećeg kola skupine B Hrvatska je pobijedila Mađarsku 26:19 (11:9) i s maksimalnih šest bodova nakon tri kola osigurala plasman u četvrtfinale.

Nakon savršenog starta protiv Južne Koreje i Srbije, hrvatski rukometaši su lakoćom pobijedili i Mađarsku. Bila je to utakmica u kojoj su odabranici Slavka Goluže odigrali koliko je trebalo za novu pobjedu. Premda je Mađarska uvijek čvrst i neugodan suparnik, ovoga puta nije imala izgleda protiv hrvatskih trupa. U prvom poluvremenu su Mađari još i imali nekakve šanse, na odmor su otišli s dva gola minusa (11:9), no u nastavku utakmice odabranici Slavka Golože su ubacili u višu brzinu i brzo prelomili dvoboj. U 35. minuti Hrvatska je imala do tada najvećih pet razlike (15:10), pet minuta kasnije imali smo i plus šest (18:12). Sredinom drugog poluvremena hrvatska prednost je porasla za još jedan gol (20:13), a plus sedam je bilo i na kraju.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa sedam golova, te Igor Vori i Domagoj Duvnjak sa po četiri gola, dok je Mirko Alilović sakupio 18 obrana. Mađare su predvodili Gabor Csaszar i Laszlo Nagy sa po četiri gola.

U susretu četvrtog kola Hrvatska će 4. kolovoza igrati protiv Danske.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 1, Kopljar 1, Vori 4, Gojun 1, Horvat 3, Vuković 1, Buntić, Štrlek 3, Čupić 7 (3),  Ninčević.

MAĐARSKA: Fazekas, Mikler; Ilyes 2, Csaszar 4 (3), Mocsai 3, Ivancsik 1, Harsanyi 2, Renialdo Perez, Mikler, Nagy 4, Gulyas, Vadkerti 3, Zubai, Schuch, Lekai.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Mađarska 3 (3). Isključenja: Hrvatska 12, Mađarska 6 minuta.

Rukometašice Hrvatske priredile su iznenađenje pobijedivši jaku Rusiju 30:28 (15:15) u susretu trećeg kola A skupine olimpijskog turnira i nakon tri kola imaju četiri boda.

- Pobjedom praktički osiguravamo četvrtfinale, kazao je nakon pobjede nad Rusijom (30:28) u 3. kolu olimpijskog turnira izbornik rukometašica Vladimir Canjuga.

Hrvatske rukometašice su prvi puta u povijesti pobijedile Ruskinje, a pobjedu je osigurala Andreja Penezić pola minute prije kraja. Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Andrea Penezić sa deset golova, Miranda Tatari sa sedam, te Anita Gaće sa pet golova, dok je Ivana Jelčić sakupila 12 obrana. Rusiju je predvodila Emilija Turei sa šest golova.

Nakon tri kola u vodstvu je Brazil sa šest bodova, dok Hrvatska, Rusija i Crna Gora imaju po četiri boda. Angola i Velika Britanija su bez bodova. U idućem kolu Hrvatska će 3. kolovoza igrati protiv Crne Gore. (Hina)

Jedrenje: Kljaković Gašpić treći nakon osam plovova

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić nalazi se na trećem mjestu klase Finn tri plova prije kraja olimpijske regate koja se održava u vodama ispred Weymoutha. Kljaković Gašpić je u dva plova održana u četvrtak bio treći i sedmi, te tako popravio ukupni plasman za jedno mjesto i stigao u krug osvajača medalja. U petak se jedre još dva plova, dok je u nedjelju na rasporedu plov odličja u kojem će nastupiti deset najboljih.

Šime Fantela i Igor Marenić su nakon prva dva plova za klasu 470 na desetom mjestu. U četvrtak su ostvarili deveto i 13. mjesto.

Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u upisali su odlično četvrto mjesto u osmom plovu svoje regate i sada su ukupno 16. na polovici natjecanja.

Marin i Dan Lovrović su 13. i 15. mjestom u četvrtak u klasi Zvijezda ostali na 16. poziciji i nakon osam plovova.

Tenis: Čilić i Dodig poraženi u četvrtfinalu parova

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig nisu se uspjeli plasirati u polufinale  parova n, bolji od njih su u četvrtfinalu bili Španjolci David Ferrer i Feliciano Lopez sa 6:4, 6:4. Meč je tek nešto više od sat vremena. Ispadanjem našeg para, Hrvatska je ostala bez predstavnika u tenisu.

Streljaštvo: Glasnović bez finala u parnom trapu

Hrvatski strijelac Anton Glasnović nije se uspio plasirati u finale parnog trapa jer je kvalifikacije završio na 23. mjestu. Glasnović je imao ukupno 114 pogodaka, dok je najbolji u kvalifikacijama Britanac Peter Robert Russell Wilson imao 143 pogotka.

Plivanje: Todorović 28. u kvalifikacijama a na 50 slobodno

Hrvatski plivač Mario Todorović nije plasirao u polufinale na 50 m slobodno. U kvalifikacijama je imao ukupno 28. vrijeme, s vremenom  22.75 sekunde bio je četvrti u svojoj kvalifikacijskoj skupini.


Podijeli: Facebook Twiter