OI: Uspješni veslači, poraz rukometašica i košarkašica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski četverac na pariće u sastavu Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković, David Šain očekivano se danas plasirao u polufinale na Olimpijskim igrama u Londonu, pobijedivši u svojoj skupini posade Poljske, Australije i Novog Zelanda. Hrvatski je četverac vodio od početka do kraja utrke i s vremenom 5.39.08 iza sebe je ostavio poljsku posadu, aktualne olimpijske prvake, te Australce, svjetske prvake. Polufinale je na rasporedu u srijedu u 10.40 sati.

Hrvatski veslač Mario Vekić u samcu plasirao se u četvrtfinale te discipline nakon što je u svojoj skupini zauzeo drugo mjesto s vremenom 7:02.63.  U zadnjoj kvalifikacijskoj skupini brži od Vekića bio je Čeh Synek s vremenom 6:53.23. Četvrtfinale samca je u utorak, 31. srpnja u 10.40 sati.

Hrvatska stolnotenisačica Cornelia Molnar prošla je prvo kolo na olimpijskom turniru u pojedinačnoj konkurenciji. U svom prvom meču u Londonu pobijedila je Amerikanku Lily Zhang 4:0 u setovima (11:6, 11:8, 11:7, 11:5). Susret je trajao samo 20 minute, a sljedeća protivnica naše stolnotenisačice je Jong Kim iz Sjeverne Koreje. 

Naša druga stolnoteniska predstavnica Yuan Tian plasirala se u 2. kolo olimpijskog turnira nakon što je u prvom kolu svladala Čileanku Bertu Rodriguez 4:0 u setovima (11:6, 11:6, 11:7, 11:7). U drugom kolu  Tian će igrati protiv Mađarice Georgine Pote.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom je počela olimpijski turnir. U dvoboju u skupini A Hrvatska je poražena od Brazila 23:24 (10:9). Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Dijana Jovetić sa šest i Maja Zebić s pet golova. U drugom kolu naše će rukometašice igrati protiv Angole, u ponedjeljak u 10.30 sati.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u svom je prvom nastupu u Londonu u prvom kolu skupine A izgubila od apsolutnih favoritkinja natjecanja, reprezentacije SAD-a, s 56:81 (4:11, 24:20, 19:22, 9:28). Najbolje u našoj reprezentaciji bile su Jelena Ivezić s 22 i Marija Vrsaljko s 19 poena. U drugom kolu u ponedjeljak u 10 sati naše će košarkašice igrati protiv Kine.

Hrvatski gimnastičar Filip Ude nije se plasirao u finale discipline konj s hvataljkama jer je napravio pogrešku zbog koje je morao ponavljati vježbu te neće biti u prilici braniti srebro osvojeno prije četiri godine na Igrama u Pekingu. Ude je na početku vježbe pao sa sprave, u nastavku je vježbu dobro odradio, ali je na kraju dobio ocjenu 13.933, što nije dovoljno za plasman u finale.

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić nije izborila finale disciplini 10 metara zračna puška, u kojoj je zauzela 18. mjesto u kvalifikacijama s 395 pogođenih krugova, te tako nije bila u prilici braniti brončanu medalju osvojenu na Igrama u Pekingu prije četiri godine. Od 59 natjecateljica u polufinalu, u finale ih je ušlo samo osam.

U cestovnoj biciklističkoj utrci Hrvatska je imala dvojicu predstavnika.  Radoslav Rogina je bio 40., a Kristijan Đurasek 67. Obojica su zaostala 40 sekundi za pobjednikom. (Hina/Foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter