OI: Uspješan dan za rukometašice i košarkašice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski strijelac Bojan Đurković (22) zauzeo je sedmo mjesto u finalu discipline malokalibarska puška 50 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, što je njegov najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Najbolji Đurkovićev rezultat dosada s velikih natjecanja bilo je osmo mjesto na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Beogradu u trostavu, te se zahvaljujući tom rezultatu i kvalificirao na Igre.

Mladi je Bjelovarčanin u finale ušao nakon raspucavanja sa 595 pogodaka, a u finalnih 10 metaka ostvario je rezultat od 103.0 krugova uz vrlo ujednačeno pucanje jer u niti jednom metku nije pogodio manje od 10.0.

Đurković će u ponedjeljak nastupit u olimpijskom trostavu, što će mu biti  treća disciplina u Londonu. U  zračnoj pušci je bio 36.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu je 4. kola skupine A ostvarila i treću pobjedu, s 27:26 (12:12) je svladala Crnu Goru i tako osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini.

Hrvatsku je predvodila Andrea Penezić s devet golova, dok su Lidija Horvat i Miranda Tatari upisale po pet. Bojana Popović je s deset pogodaka predvodila Crnu Goru.

U posljednjem, 5. kolu Hrvatska će u nedjelju igrati protiv Velike Britnije s početkom u 17.15 sati.

Hrvatske košarkašice danas su ostvarile prvu, povijesnu pobjedu na olimpijskim igrama - nadigrale su Angolu 75:56 (24:18, 41:32, 18:11, 16:13). U četvrtoj utakmici na ovim Igrama hrvatske su košarkašice u Basketball Areni uvjerljivo svladale reprezentaciju Angole u utakmici u kojoj su vodstvo nisu ispuštale iz ruku od početka. Naše su bile bolje u skoku u obrani (37), tricu su imale samo 37 posto, no s linije slobodnih bacanja su bile učinkovite sa 77 posto. Najučinkovitija Hrvatica danas je bila Ana Lelas sa 23 postignuta poena, te uobičajeno Sandra Mandir s 18, dok je Angolke predvodila Tomas s15 poena.

HRVATSKA: Mandir 18, Jelavić 7, Mišura 8, Karčić, Salopek 2, Vrsaljko 10, Ciglar 1, Lelas 23, Slišković 2, Mazić 2, Ivanković, Ivezić 2.

ANGOLA: Camufal, Goncalves, Jorge 2, Cardoso 6, Eusebio, Felix, Guadalupe, Tomas 15, Vicente 7, Mauricio 12, Manuel 14, Filipe 0. (Hina/Foto Reuters)

Veslanje: Mario Vekić 15. u samcu

Hrvatski veslač Mario Vekić zauzeo je ukupno 15. mjesto u samcu nakon što je danas u C finalu zauzeo treće mjesto s vremenom 7:27.60. Najbrži je u C finalu bio Danac Henrik Stephanesen (7:19.62).

Atletika: Mulabegović 18. u kvalifikacijama kugle, Haklits 30. u kugli

Hrvatski atletičar Nedžad Mulabegović (31) nije se uspio plasirati u finale bacanja kugle, hicem od 19,86 metara u kvalifikacijama je zauzeo 18. mjesto. Rezultat iz Londona je za 80 centimetara slabiji od Mulabegovićeva osobnog rekorda kojega je bacio prije tri mjeseca u Kingstonu na Jamajci. Mulabegoviću je ovo bio treći nastup na olimpijskim igrama, a 18. mjesto je najbolji plasman koji je ostvario. Prije osam godina u Ateni je bio 29. s 19,07 metara, a prije četiri godine u Pekingu ponovno 29. s 19,35 metara.

Andras Haklits nije bio uspješan u kvalifikacijama bacanja kladiva, iskusni 34-godišnjak je na svojim četvrtim Igrama ostvario najslabiji rezultat, hicem od 70,61 metara natjecanje je okončao na 30. mjestu.

Haklits je u London stigao s B normom, najbolji rezultat ove godine bio mu je 73,95 metara, te nije bilo za očekivati da bi mogao ponoviti uspjeh iz Pekinga prije četiri godine kada se plasirao u finale i zauzeo 10. mjesto. Uz 10. mjesto iz Pekinga, Haklits je bio 22. na Igrama u Sydneyu te 29. u Ateni.

Jedrenje: Stipanović ostao treći, Kljaković Gašpić pao na peto mjesto

Hrvatski kandidati za medalje na natjecanju jedriličara na Olimpijskim igrama nisu imali dobar dan u vodama ispred Weymoutha u petak. Tonći Stipanović je u klasi Laser zauzeo osmo i 13. mjesto, ostao je treći u ukupnom redoslijedu, ali mu se četvrtoplasirani Šveđanin Rasmus Myrgren približio na samo osam bodova zaostatka, dok je Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn bio četvrti i 10. što ga je u ukupnom redoslijedu spustilo na peto mjesto uoči plova za odličja.

Podijeli: Facebook Twiter