OI: Uhićen muškarac koji je bocom gađao finaliste stotke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uhićen je muškarac koji je bacio plastičnu bocu na finaliste utrke na 100 metara na Olimpijskim igrama u Londonu u jučer navečer, objavila je londonska policija.

Muškarac je uz psovke bacio bocu prema finalistima u trenutku kada su oni već bili u startnim blokovima i čekali znak startera za početak utrke. Zbog tog je postupka uhićen pod optužbom za narušavanje javnog reda. Prema policijskim navodima, tijekom incidenta nitko nije ozlijeđen.

Ovaj događaj nije utjecao na pripremu sprintera, što su pokazali i njihovi rezultati u utrci u kojoj je Jamajčanin Usain Bolt obranio naslov olimpijskog pobjednika ostvarivši drugi najbolji rezultat svih vremena - 9.63.

"Samo sam čuo za to, ali nisam vidio. Ne promičem nasilje pa mi je žao zbog incidenta", rekao je Bolt na konferenciji za novinare.

Boltov rekord

U jednom od vrhunaca olimpijskih igara u Londonu, finalu utrke na 100 metara Jamajćanin Usain Bolt je osvojio zlatnu medalju obranivši naslov iz Pekinga od prije četiri godine.

Bolt je pobijedio s rezultatom 9.63 sekunde što je novi olimpijski rekord. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak i aktualni svjetski prvak Yohan Blake (9.75), dok je treći bio Amerikanac Justin Gatlin (9.79).

Tom pobjedom Bolt je postao prvi atletičar koji je obranio naslov olimpijskog pobjednika na 100 metara nakon Amerikanca Carla Lewisa koji je slavio 1984. 1988. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter