OI: Rukometašice i jedriličari ispali iz borbe za medalju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu od Španjolske 22:25 (12:13). Tim suporazom izabranice Vladimira Canjuge ispale iz borbe za odličja.

Najbolja igračica u hrvatskim redovima bila je vratarka Ivana Jelčić sa čak 16 obrana, Miranda Tatari je zabila pet golova, a Maja Zebić i Andrea Penezić po tri gola. U suparničkim redovima najbolje su bile Elisabetzh Pinedo Saenz sa sedam golova, te vratarka Silvia Jimenez Navarro sa deset obrana. Španjolska će u polufinalu igrati protiv boljih iz susreta Francuska - Crna Gora.

Hrvatskim rukometašicama ostaje utjeha da je plasman u četvrtfinale Igara najveći uspjeh ženskog rukometa.

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari 5, Jovetić 1, Šerić 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat 1, Franić 1, Penezić 3, Lovrić 2, Zebić 3 (2), Milanović-Litre 2, Bašić 2.

ŠPANJOLSKA: Jimenez Navarro, Ciobanu; Lopez Herrero, Barno, Alberto 2, Fernandez Ibanez 3, Cuadro 1, Mangue 3, Aguilar 3, Alonso 3 (1), Pinedo 7, Fernadez Molino 3, Amoros, Elorza.

Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Španjolska 3 (1). Isključenja: Hrvatska 12 minuta, Španjolska 6 minuta. (Hina/Foto Reuters)

Jedriličari ispali iz borbe za medalje

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić ispali su iz borbe za medalje u klasi 470 na Olimpijskim igrama u Londonu. Fantela i Marenić plasirali su se u plov za odličja, međutim nažalost bodovno stanje je takvo da neće biti u krugu potencijalnih osvajača medalja.

Izvrsno su otvorili dan s drugim mjestom u devetom plovu regate, što ih je približilo bronci, međutim u desetom plovu regate bili su tek na 22. mjestu nakon čega su ispali iz igre za medalje. Plov za odličja jedri se 9. kolovoza. (Hina)

Jedriličarke još imaju šanse za odličja

Enia Ninčević i Romana Župan su bile odlične u prvom plovu dana, sedmom za ženski 470. Osvojile su osmo mjesto što ih je dovelo nadomak željenih prvih deset, međutim u osmom plovu bile su slabe, pa se nakon osam jedrenja nalaze na 15. mjestu. Sutra jedre zadnja dva plova u kojem će pokušati nadoknaditi 13 bodova zaostatka i plasirati se u plov za odličja koji je na programu 10. kolovoza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter