OI Rio: Pešić obranio sedmerac za pobjedu Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija u susretu 4. kola skupine A na olimpijskom turniru u Riju u subotu je pobijedila Francusku sa 29-28 (14-12), te je osigurala plasman u četvrtfinale. 

Rukometni klasik između Hrvatske i Francuske ponudio je odlično izdanje "kauboja". Hrvati su na početku vodili 2-0 i 4-2, ali utakmica je ubrzo ušla u egal. 

Tek pred kraj poluvremena Hrvatska se opet uspjela odvojiti i na odmor je otišla sa dva gola viška (14-12). Treba napomenuti da je vratar Ivan Stevanović skupio 9 obrana u prvom poluvremenu. 

Na startu drugog poluvremena Hrvatska je u par navrata imala tri gola prednosti, ali Francuzi su se vratili i u 43. minuti uspjeli su i povesti (20-19). 

U drugom poluvremenu velike nam je probleme pogocima iz daljine stvarao N'Guessan, koji nas je pet puta "izbušio". 

U 51. minuti, kod rezultata 24-24, Francuska se mogla odvojiti, jer je Gojun zaradio isključenje. No, "kauboji" su odigrali odlično. Prvo je Duvnjak presjekao loptu i zabio, a potom je Kopljar pogodio za naše vodstvo 26-24. 

Ipak, tri i pol minute prije kraja Francuzi opet dolaze do poravnanja (27-27). Kopljar opet zabija za naše vodstvo, ali Guigou iz sedmerca pogađa za novo izjednačenje (28-28). 

Minutu i pol prije kraja Zlatko Horvat iz sedmerca pogađa za vodstvo 29-28, a potom Nikola Karabatić promašuje i Hrvati su imali loptu i 40 sekundi do kraja susreta. Tada je izgledalo da smo osigurali pobjedu. 

No, 14 sekundi prije kraja, kada smo napadali sa sedam igrača i bez golmana, suci su Mamiću dosudili prekršaj u napadu, ali i isključenje jer je ometao izvođenje lopte dok nismo imali vratara, i zbog toga su Francuzi dobili priliku da iz sedmerca izjednače. 

Michael Guigou, koji je prethodno zabio svih 6 sedmeraca, ovaj puta nije bio uspješan. Pročitao ga je vratar Ivan Pešić i time je donio pobjedu Hrvatskoj. 

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Marko Kopljar sa 6, Zlatko Horvat i Manuel Štrlek postigli su po 5 golova, a Domagoj Duvnjak 3 pogotka i 7 asistencija. 

Francusku je predvodio Michael Guigou sa 10 pogodaka, a Timothey N'Guessan dodao je 5. 

Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Tunisa u utorak u 0.50 sati po hrvatskom vremenu. 

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 3, Stepančić 1, Kopljar 6, Gojun 2, Horvat 5 (3), Karačić 1, Štrlek 5, Čupić, Mamić 1, Slišković 3, Brozović 1, Kozina 1. 

FRANCUSKA: Gerard, Omeyer 1; Narcisse, Nikola Karabatić 1, Mahe, Grebille 1, N'Guessan 5, Abalo, Sorhaindo 4, Guigou 10 (6), Luka Karabatić, Fabregas, Dipanda 3, Porte 3. 

SUCI: Anton Palsson, Jonas Eliasson (Island) 

SEDMERCI: Hrvatska 3-3, Francuska 6-7. 

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 4 minute. 

(Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter